Ingrediente
- 1/2 kg carne tocata amestec
- 1-2 felii rasol de vita
- 2 buc ceapa potrivita
- 2 morcovi maricei
- 1 telina mica
- 1 buc radacina de parunjel
- 1 buc pastarnac
- 3-4 rosii
- 1 ou
- 3/4 l bors de tarate sau mai mult, depinde cat de acru este borsul.
- patrunjel verde, leustean
- sare
- piper
Mod de preparare
Pentru ca imi place gustul acestei ciorbite atunci cand am si 1-2 felii de rasol de vita, intai ma ocup de ele. Le spal bine si le pun la fiert intr-o oala cu 2l de apa. Am grija sa adun toata spuma pe care o lasa. Intre timp curat zarzavatul si il toc cubulete, folosesc doar o ceapa. Il adaug in oala cu feliile de rasol si dupa 30 de minute adaug si rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Las sa fiarba vreo 20 de minute dupa ce da in clocot si adaug si borsul pe care l-am fiert intre timp. Daca e cazul mai adaug si ceva apa pe care am fiert-o si pe ea.
Carnea tocata am pregatit-o deja. Am adaugat o ceapa tocata fin, am potrivit-o de sare si piper si am amestecat-o cu oul batut usor cu furculita. Confectionez perisoarele si le adaug in oala. Cand incep sa se ridice la suprafata inseamna ca s-au fiert. Acum potivesc gustul de sare.
Cand gustul e cel pe care il doresc opresc focul, pun patrunjelul si mararul tocate fin si acopar oala cu un capac. Dupa ce las ciorba asa vreo 10 minute e numai buna de servit! Poftiti la masa!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|