Ingrediente
- 3/4 kg carne macinata de porc
- 4 morcovi
- 2 ardei galbeni
- 2 patrunjei
- 2 cepe
- 150 gr orez
- 2 oua
- piper
- sare
- vegeta
- frunze de leustean
- 2 felii telina
- bulion (a la mala am folosit eu)
- ulei 50 ml.
- foi dafin
Mod de preparare
Se curata zarzavatul, ceapa, ardeiul, se spala bine si se toaca, apoi il punem in oala, adaugam uleiul si le lasam sa se joace un picut impreuna, pina morcovul lasa un picut de culoare. Adaugam apa calda, lasam sa dea un clocot, apoi adaugam perisoarele pe care le-am modelat intre timp.
Perisoarele le facem astfel: intr-un castron punem carnea macinata, adaugam piper, sare, vegeta, ouale si orezul bine spalat. Amestecam bine pina obtinem compozitia dorita.
Dupa ce am adaugat perisoarele, lasam sa fiarba aproape 80% apoi adaugam bulionul, potrivim de sare, piper. Daca vrem mai acrisoara putem adauga zeama de lamaie sau otet. Asezonam la final cu frunze de leustean, patrunjel sau telina.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (23)
|