Ingrediente
- o buc rasol de vita cu os;
- 300 g carne tocata amestec vita+porc;
- 2 cepe;
- morcov;
- ardei;
- radacina de telina;
- pastarnac;
- cartofi;
- 2 linguri orez;
- 1 ou;
- 500 g smatana grasa;
- 5 galbenusuri;
- 1 lamaie;
- patrunjel;
- sare;
- piper;
- boia;
- faina.
Mod de preparare
Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.
Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele.
Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min.
Morcovul l-am taiat in cubulete, pentru ca asa am avut ardeii in congelator. Radacinoasele le-am taiat in bucati mai mari, iar ceapa am lasat-o intreaga, sa le pot scoate cand sunt fierte.
Pentru perisoare, am amestecat carnea tocata cu o ceapa tocata marunt, orezul, un ou, patrunjel tocat, sare, piper si boia. Se formeaza perisoarele, mi-au iesit 20 buc.
Cand a fiert rasolul de vita, se pun si legumele, mai putin cartofii. Se lasa sa fiarba 30-40 min, apoi se adauga cartofii taiati in cuburi si perisoarele si se mai lasa 20 min.
Smantana se amesteca cu galbenusurile, se adauga cate un polonic de supa (pentru a ajunge la aceeasi temperatura) si zeama de lamaie, apoi se pune, putin, cateva putin, in oala si se mai lasa 10 min pe foc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare a la grec" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|