Ingrediente
- 200 g carne tocata de porc
- 1 ou
- 50 g orez
- 0 ceapa
- doi morcovi
- un gogosar
- o radacina patrunjel
- o radacina mica de pastranac
- o bucata de telina
- 3 gulii
- 3 linguri pasta de ardei
- 250 ml bulion
- ulei
- sare,piper
- o lamaie mare
- smantana 500 ml
- cimbru
- tarhon
Mod de preparare
Se taie ceapa fin si se caleste in ulei.Se adauga un morcov dar pe razatoarea fina si se lasa sa se caleasca impreuna cu ceapa inca 2-3 minute.Se pune pasta de ardei si se adauga cca 3 litri de apa.Se lasa la fiert si se adauga morcovi,telina,pastranac,gogosar si radacina de parunjel taiate cubulete.Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru,tarhon.
Se pregatesc perisoarele din carne tocata,orez,ou si condimente.
Cand incepe apa sa fiarba se adauga perisoarele pe rand in ciorbica si se lasa la fiert la foc potrivit.
Cand sunt aproape fierte se adauga guliile curatate si taiate cubulete.Se lasa sa fiarba inca 5 minute si se pune bulionul.Dupa cateva minute se pune si sucul de lamaie.
Smantana se pune intr-un vas si se adauga in ea ciorba cu un polonic.Se amesteca si se adauga iar si iar ciorba pana smantana devine fierbinte.Se toarna smantana in cratita cu ciorba.Se condimenteaza daca mai este nevoie.
Se serveste cu ardei iute!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu gulii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (29)
|