Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala

Postat de Ina in Ciorbe
21 Ian 2012 | 28046 vizualizari
Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala

Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala este un fel de mancare traditional romanesc, apreciat pentru gustul sau savuros si pentru aroma bogata oferita de varza murata. Aceasta reteta aduce in prim-plan ingrediente simple si autentice, precum carne de vita sau de porc si varza murata, si este un adevarat omagiu adus bucatariei traditionale romanesti.

Ingrediente

Ingrediente Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala

perisoare:

  • 0,5 kg. carne tocata  ( de porc )
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 oua
  • 1 lingura cu faina
  • piper
  • sare/ delikat
  • 1 lingurita pudra de cimbru

 ciorba:

  • 1 ceapa 
  • 1 morcov 
  • 1 ardei gras
  • o capatana mica de telina 
  • 1 mana de orez
  • 500 ml  suc de rosii
  • 600 ml zeama de varza acra
  • sare
  • piper

Mod de preparare

     Cum se prepara Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala

Perisoare: Spalam orezul si-l scurgem bine de apa, apoi punem intr-un castron toate celelalte ingrediente si amestecam prin framantare pana omogenizam totul bine.   Din amestecul format luam cantitati mici si formam perisoare in podul palmei, pe care le pudram cu faina.

     Ciorba: Tocam legumele si  le calim 2-3 minute in putin ulei.  Adaugam  sare si 2 litri de apa si lasam sa fiarba la foc mic. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam orezul si sucul de rosii, lasand in continuare pe foc. In ciorba clocotinda punem cu grija perisoarele si lasam sa fiarba pana se ridica toate deasupra.  Este momentul sa turnam zeara de varza , lasam sa firaba inca 5 minute si putem opri focul .

Servim fierbinte, cu leustean verde deasupra si ardei iuti. Recomandam si ciorba de perisoare sau ciorba de curcan

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza murata reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola

  Acest Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola este foarte gustos și te cucerește prin savoare și aromă.

citeste mai mult
Sandwich cu mușchi de vită și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

Postat de merisor67

Ciorba de perisoare din pui si bacon afumat, dreasa cu smantana si usturoi

Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia....

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de Irina

Ciorba de perisoare

Pentru inceput am pus capul de piept la fiert, am spumuit si l-am lasat sa mai fiarba ceva vreme singur, pana am adaugat legumele si perisoarele, pentru a fi sigura ca e carnea fiarta bine si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.01.2012, 22:13
Gata ai reusit..vin maine sa pap ca asta seara nu mai pot
la 21.01.2012, 22:14
a dat Domnul...
la 21.01.2012, 22:14
Rocsi
la 21.01.2012, 22:16
ce-mi plac ciorbele acuma iarna acrite cu zeama de varza..........mmm................o bunatate.
la 21.01.2012, 22:17
asa,acuma scoateti artileriaIna,sa stii ca astept si felul doi si desertul

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking