Ciorba de perisoare din ciuperci

Postat de Valclaudia in Ciorbe
20 Dec 2015 | 40335 vizualizari
Ciorba de perisoare din ciuperci

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei kapia rosu
  • 200 gr varza proaspata tocata
  • 1 borcan legume pentru ciorbe (pastarnac, telina, morcov, patrunjel)
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cutie rosii pasate
  • 2,5 l apa plata
  • sare si piper dupa gust
  • 1 foaie de dafin
  • Perisoare:
  • 500 gr ciuperci
  • 7 linguri cu varf de faina alba
  • 1/2 lingurita turmeric
  • busuioc uscat
  • 3 linguri ulei
  • verdeata (marar, patrunjel, telina)

Mod de preparare

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem cubulete.

Punem ceapa si ardeiul la calit in ulei pentru 5 minute.

Adaugam varza tocata, borcanul de legume pentru ciorbe, apa plata, foaia de dafin, sare si piper macinat dupa gust, apoi lasam la fiert pana ne ocupam de prepararea perisoarelor.

Ciupercile se curata, se spala, se fierb in apa cu putina sare, cca 10 minute.

Scurgem ciupercile, le trecem prin robot si le amestecam apoi cu faina, pudra de turmeric, busuioc uscat, sare si piper dupa gust.

La final adaugam 3 linguri de ulei si amestecam pana obtinem un amestec omogen din care formam perisoare de marimea dorita, pe care le adaugam in ciorba de pe foc.

Reducem focul si lasam sa fiarba perisoarele pana se ridica la suprafata.

Adaugam rosiile pasate, mai dam cateva clocote si presaram verdeata tocata si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele.

Portionam in boluri sau farfurii si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Ciorba de perisoare din piept de pui si marar

Postat de Cristina82

Ciorba de perisoare din piept de pui  si marar

Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare. Curatam si spalam foarte bine ceapa, morcovul si pastarnacul, apoi le punem la fiert impreuna cu apa. In timp ce fierbe apa si legumele preparam...

Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice

Postat de mihaelar63

Ciorba cu perisoare din carne si ciuperci salbatice

Curatati si spalati legumele . Tocati legumele cuburi si le caliti usor in ulei.Adugati3-4 l apa . Sarati . Preparati perisoarele : Amestecati carnea si ciupercile cu ouale intregi , pesmet...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.12.2015, 14:01
super
la 20.12.2015, 14:17
buna trebuie sa fie
la 20.12.2015, 14:18
Interesantă! Am să încerc și eu într-o zi.
la 20.12.2015, 14:19
super ciorba!
la 20.12.2015, 14:27
Tare buna cred ca e!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking