Ingrediente
- 1 kg cozi si capete de peste [ crap si salau ]
- 100 gr carnat chorizo feliat
- 1 foaie dafin
- 2 linguri otet mere
- 2 linguri ulei
- 2 rosii
- 2 linguri orez
- 1 ardei
- 1 gogosar
- 1 ardei iute
- 1/2 lingurita boia dulce de ardei
- 1 ceapa
- 1 felie telina + tije
- sare
- patrunjel verde
- leustean [ conservat in sare ]
- smantana -optional
Mod de preparare
- Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata .
- La fiert se aduga si foaia de dafin + otetul de mere .
- Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Scoateti foaia de dafin afara .
- Pestele curatat de oase se lasa separat si se adauga doar la servire .
- Aceasta operatiune va scuti mofturosii sa gaseasca oase in ciorba .
- Curatati si spalati legumele .
- Tocati marunt ardeii, gogosarul , ceapa , telina si rosiile
- Bucatile de chorizo se prajesc usor in ulei , atat cat sa imprumute gustul lor bun .
- Scoateti chorizo pe o farfurie si il folositi la servire .
- In uleiul inca fierbinte caliti usor ceapa , telina si ardeiul .
- Puneti boiaua si amestecati pentru omogenizare .
- Transferati legumele calite in zeama de peste si continuati fierberea .
- Adugati rosiile tocate , ardeiul iute ,orezul si leusteanul tocat .
- Dupa 15 minute gustati si sarati/ acriti daca mai este nevoie .
- La servire adugati bucati de peste , chorizo si verdeata .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|