Ciorba de peste cu chorizo

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
1 Sep 2017 | 3079 vizualizari
Ciorba de peste cu chorizo

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Gicuta69  https://www.bucataras.ro/retete/ciorba-de-peste-75418.html .  Multumesc Gicuta!!! Pentru a da un plus de gust am folosit carnat tip chorizo. Acesti carnat l-as ridica la rangul de ingredient . Da gust bun de usturoi , picant  adugat la unele mancaruri .

Ingrediente

  • 1 kg cozi si capete de peste [ crap si salau ]
  • 100 gr carnat chorizo feliat
  • 1 foaie dafin
  • 2 linguri otet mere
  • 2 linguri ulei
  • 2 rosii
  • 2 linguri orez
  • 1 ardei
  • 1 gogosar
  • 1 ardei iute
  • 1/2 lingurita boia dulce de ardei
  • 1 ceapa
  • 1 felie telina + tije
  • sare
  • patrunjel verde
  • leustean [ conservat in sare ]
  • smantana -optional

Mod de preparare

  1. Bucatile de peste bine spalate se pun la fiert in 2 l apa sarata .
  2. La fiert se aduga si foaia  de dafin + otetul de mere .
  3. Fierbeti 10 minute si strecurati zeama .Scoateti foaia de dafin afara .
  4. Pestele curatat de oase  se lasa separat si se adauga doar la servire .
  5. Aceasta operatiune va scuti mofturosii sa gaseasca oase in ciorba .
  6. Curatati si spalati legumele .
  7. Tocati marunt ardeii, gogosarul  , ceapa , telina si rosiile
  8. Bucatile de chorizo se prajesc usor in ulei , atat cat sa imprumute gustul lor bun .
  9. Scoateti chorizo pe o farfurie si il folositi la servire .
  10. In uleiul inca fierbinte caliti usor ceapa , telina si ardeiul .
  11. Puneti boiaua si amestecati pentru omogenizare .
  12. Transferati legumele calite in zeama de peste si continuati fierberea .
  13. Adugati rosiile tocate , ardeiul iute ,orezul si leusteanul tocat .
  14. Dupa 15 minute gustati si sarati/ acriti daca mai este nevoie .
  15. La servire adugati bucati de peste , chorizo si verdeata .

                              Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Postat de Lia1

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...

Citeste continuarea

Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata

Postat de Ina

Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata

Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata. Am curatat legumele, le-am spalat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2017, 13:30
buna buna
la 01.09.2017, 13:30
Motanul , primul la peste )
la 01.09.2017, 13:45
la 01.09.2017, 13:56
Foarte buna! Vreau si eu o portie
la 01.09.2017, 13:59
Cu mare drag Cristina

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking