Ciorba de rosii ca la Arnota

Postat de panacris in Ciorbe
23 Aug 2012 | 5705 vizualizari
Ciorba de rosii ca la Arnota

In concediul acesta am avut privilegiul de a lua masa cu maicutele de la Manastirea Arnota, tocam intr/o zi de vineri zi de post. Zmeii mei erau cam sceptici ca nu vor avea deloc carne in meniu. Va asigur ca au fost foarte incantati si chiar s-au saturat. Printre merindele delicioase, am gustat o ciorbita de rosii super delicioasa. Eu pana acum nu am mancat ciorba de rosii, doar supa de rosii, vreau sa spun ca acum a devenit vedeta familiei, aceasta ciorba simpla si gustoasa.

Ingrediente

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • morcovi 2 bucati, telina 1 bucata mica,
  • pastarnac 1 bucata mica,
  • rosii coapte 10 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare ioadata,
  • piper proaspat macinat,
  • leustean, cimbru si patrunjel proaspat,
  • orez 50 g.

Mod de preparare

Se spala si se curata toate legumele, apoi se toaca foarte marunt, spre rusinea mea am folosit robotul:(. Ceapa se pune la calit in ulei si putina apa, se adauga apoi pe rand, morcovul tocat, telina, pastarnacul, ardeiul tocat si verdeata. Se asezoneaza de sare si piper. Rosiile se decojesc, se toaca marunt si se adauga la celelalte ingrediente. Se amesteca usor se completeaza cu apa si se lasa la fiert cca. 25 de minute la foc mediu, neacoperit. Spre fnal se adauga orezul curatat si saplat, lasandu/se sa ma fiarba cca. 10 minute. Se serveste fierbinte presarata cu verdeata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rosii ca la Arnota" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Postat de Dya

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Fierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar). Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele. Saram dupa gust,...

Citeste continuarea

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Postat de mihaelar63

Ciorba de fasole boabe cu slaninuta

Fasolea boabe se spala si se pune sa se hidrateze in apa calduta cateva ore. Fierbeti fasolea. Eu am folosit antica mea oala sub presiune pentru a scurata timpul de preparare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2012, 17:01
ce culoare frumoasa are
la 23.08.2012, 17:07
interesanta si eram curioasa ce este arnota
la 23.08.2012, 17:08
:
la 23.08.2012, 17:09
arata super si cred ca e si foarte gustoasa. de ex supa de rosii este o nebunie, cred ca ciorba este si mai buna
la 23.08.2012, 17:11

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking