Ingrediente
- 1 sfecla rosie
- 2 rosii
- 2 morcovi mari
- 1 ceapa potrivita
- 3-4 linguri de ulei
- praz (cca 15 cm)
- 1/2l bors
- 5-6 cartofi potriviti
- sare si piper dupa gust
- boabe de mustar
- 1 foaie de dafin
- patrunjel verde
- leustean verde
Mod de preparare
Curatam si spalam legumele.
Tocam ceapa, taiem prazul si morcovul rondele,apoi le calim impreuna in ulei.
Sfecla o trecem prin robot, rosiile le taiem cubulete.
Dupa ce-am calit legumele adaugam sfecla maruntita, rosiile taiate, foaia de dafin, bobitele de mustar, sare si piper dupa gust si punem cca 3l apa in oala.
Lasam sa fiarba la foc mic mai bine de jumatate de ora.
Adaugam cartofii taiati cubulete si borsul. Lasam la fiert pana se inmoaie cartofii, presaram patrunjel si leustean proaspat tocat.
Oprim focul, lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|