Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
23 Mar 2020 | 237 vizualizari
Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita

O ciorbiță ușoară de primăvară, cu adaos de oușoare și ciuperci! ;) 

Ingrediente

  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • apio 2 tije,
  • morocovi 2 bucăți,
  • pătrunjel 1 rădăcină,
  • păstărnac ½ bucată,
  • ardei gras roșu 1 bucată,
  • ciuperci champigon cca. 300 g,
  • leuștean ½ legătură,
  • ulei de floarea soarelui 2 linguri,
  • ștevie cca. 500 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • boia de arde dulce 1 lingură,
  • foaie de dafin 1 bucată,
  • pătrunjel proaspăt,
  • borș de putină cca. 750 ml,
  • ouă de prepeliță 12 bucăți.

Mod de preparare

Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim, neacoperit.

Apoi se completează cu cca. 3000 ml apă rece, se asezonează de sare, boia, dafin și piper și se lasă la fiert cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curăță ștevia de nervurile groase și se taie julien. După ce s-au fiert legumele se adaugă ștevia, leușteanul curățat și tocat mărunt şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ouăle de perepeliță, rând pe rând, ca și la ciorba de ouă.

La finalul fierberii, se adaugă borșul de putină, pătrunjelul verde tocat mărunt.

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de stevie cu ciuperci si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Ciorba de conopida cu mazare

Postat de mihaelar63

Ciorba de conopida cu mazare

Legumele se spala foarte bine . Se curata ceapa si usturoiul . Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge  apoi de apa . Cartofii si...

Citeste continuarea

Supa casei

Postat de mihaelar63

Supa casei

Legumele se curata se spala si se lasa intregi. Lasati coada de vitel sa stea in apa rece macar o ora inainte de pregatire. Prin acest procedeu iese sangele din carne si nu va...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 23.03.2020, 18:47
la 23.03.2020, 19:01
Iar le-ai imbarligat....ma gandesc sa trec pe la cuibarul vecinului Nae, el are prepelite.....stevie am eu, daca mai este in viata dupa zapada si frigul de azi....
la 23.03.2020, 19:14
Beyyy, e tare faină combinația Chiar le-a plăcut și Zmeilor, inițial, nu le-am zis ce zamă am făcut, atât doar, că nu are carne dar are ciuperci ) Și s-au aventurat, dar se pare că mâine mai vor o porție
la 23.03.2020, 19:17
la 23.03.2020, 21:15
Cateodata suntem uimiti cat de buna poate fi si o combinatie fara carne . Apoi ma bucur ca ai avut succes . Alimentatia , acum trebuie sa fie foarte echilibrata . Ca altfel ne trezi cu surprize !!!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking