Ingrediente
- Pulpă de vită cca. 600 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Morcovi 2 bucăți,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Ceapă verde 2 fire,
- Fasole verde păstăi cca. 250 g,
- Păstârnac rădăcină ½ bucată,
- Pătrunjel rădăcină ½ bucată,
- Apio 1 tijă,
- Țelină rădăcină cca. 50 g,
- Gulie albă ½ bucată,
- Rubarbă 3 tije,
- leuștean proaspăt ½ legătură,
- Pătrunjel proaspăt ½ legătură,
- ulei de floarea soarelui presat la rece Sanovita cca. 2 linguri,
- Sare de mare cu mirodenii cca. 10 g,
- Boia de ardei dulce 2 lingurițe,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță.
Mod de preparare
Legumele se curăță, se spală și se taie bucățele mici, apoi se pun la călit în ulei cu puțină apă și sare, cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit.
Carnea de vită se taie cubulețe, se pune la fiert, separat în apă, nesărată. După primul clocot se spumează, apoi se scoate din apa care a fiert, se adaugă în amestecul de legume, iar zeama de carne se strecoară și se adaugă în oala de ciorbă, lăsându-se la fiert la foc mic cca. 50 minute, neacoperit. Spre finalul fierberii se asezonează ciorba cu sare, piper, boia, verdețurile și rubarba curățată, tocată mărunt lăsându-se la gătit la foc mediu, încă cca. 15 minute.
Cioba se servește fierbinte alături de ardei iute sau smântână după gustul fiecăruia!
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vacuta cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|