Ciorba de varza cu orez si sorici afumati

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
2 Feb 2016 | 4731 vizualizari
Ciorba de varza cu orez si sorici afumati

 Ciorba de varza este preferata  sotului meu. Cand am vreun interes special ii prepar rapid o ciorbita de varza.

Ingrediente

  • 1 kg varza verde
  • 200 g soric afumat de porc
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 lingurita pudra chimen
  • 1 pahar bulion rosii
  • codite de ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Soricul se taie fasii subtiri.
  3. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele.
  4. Sotati prazul si kapia timp de 2-3 minute in ulei  intr-o oala incapatoare [ 3 l ]
  5. Adugati orezul, boiaua si chimenul. Amestecati si turnati in oala de gatire 2 l apa.
  6. Se introduce varza si soricul afumat.
  7. Se lasa la fiert 10-15 minute. Noua ne place ca varza sa nu fie fiarta prea tare.
  8. Spre sfarsitul fierberii se toarna in oala bulionul de rosii si se mai lasa sa dea un clocot .
  9. Gustati si sarati/ acriti daca este nevoie.
  10. La servirea in farfurie adugati rondele de ceapa verde si de ardei iute .
  11. Noi am avut la servire ceapa rosie si ridichi albe.
  12. Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu orez si sorici afumati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de miel reteta

Postat de MotanLaOale

Ciorba de miel reteta

Carnea se curata, se spala bine si se pune la fiert. Dupa primul clocot se schimba apa si se fiarbe inca 30-35 minute. Cand este facuta carnea se scoate separat. Zarzavatul se curata, se...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Postat de Pungasa_Rogue

Ciorba de perisoare si cartofi acrita cu bors

Tija de apio se spala si se taie in doua. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se taie marunt. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie marunt. Ceapa se curata de foi, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2016, 23:34
Ce ciorbita buna!
la 03.02.2016, 00:00
buna buna
la 03.02.2016, 02:10
Super ciorbita
la 03.02.2016, 06:19
buna tre sa fi fost!
la 03.02.2016, 08:29
Buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking