Ciorba de varza cu orez si sorici afumati

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
2 Feb 2016 | 4703 vizualizari
Ciorba de varza cu orez si sorici afumati

 Ciorba de varza este preferata  sotului meu. Cand am vreun interes special ii prepar rapid o ciorbita de varza.

Ingrediente

  • 1 kg varza verde
  • 200 g soric afumat de porc
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1 lingurita pudra chimen
  • 1 pahar bulion rosii
  • codite de ceapa verde
  • sare

Mod de preparare

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Soricul se taie fasii subtiri.
  3. Varza se taie fideluta. Prazul+ardeiul kapia se toaca marunt .Ardeiul iute se taie rondele.
  4. Sotati prazul si kapia timp de 2-3 minute in ulei  intr-o oala incapatoare [ 3 l ]
  5. Adugati orezul, boiaua si chimenul. Amestecati si turnati in oala de gatire 2 l apa.
  6. Se introduce varza si soricul afumat.
  7. Se lasa la fiert 10-15 minute. Noua ne place ca varza sa nu fie fiarta prea tare.
  8. Spre sfarsitul fierberii se toarna in oala bulionul de rosii si se mai lasa sa dea un clocot .
  9. Gustati si sarati/ acriti daca este nevoie.
  10. La servirea in farfurie adugati rondele de ceapa verde si de ardei iute .
  11. Noi am avut la servire ceapa rosie si ridichi albe.
  12. Pofta buna !!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu orez si sorici afumati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de rosii

Postat de Ela68

Ciorba de rosii

Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....

Citeste continuarea

Bors de perisoare

Postat de merisor67

Bors de perisoare

Pregatim toate ingredientele: curatam si spalam legumele, apoi le tocama sau le trecem prin robot cum procedez eu(mie imi plac legumele tocate marunt in ciorbe). Carnea tocata, predominanta...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2016, 23:34
Ce ciorbita buna!
la 03.02.2016, 00:00
buna buna
la 03.02.2016, 02:10
Super ciorbita
la 03.02.2016, 06:19
buna tre sa fi fost!
la 03.02.2016, 08:29
Buna!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking