Ciorba de varza cu os garf afumat si orez

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
29 Noi 2015 | 3931 vizualizari
Ciorba de varza cu os  garf afumat si orez

Nu au nu stiu cata carne oasele garf [https://dexonline.ro/lexem/garf/22805] afumate dar sunt ideale pentru a da gust bun unei ciorbe de varza sau fasole .

Ingrediente

  • 1 varza mica
  • 1 os garf afumat 1 ceapa galbena
  • 2 cepe verzi
  • 2 morcovi
  • 3 linguri orez
  • 1 lingura pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita pasta iute de ardei
  • 1 pahar bukion rosii
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 crenguta uscata de cimbru
  • sare
  • smantana -acultativ

Mod de preparare

  1. Osul afumat se spala si se pune la fiert in 3 l apa .
  2. daca este nevoie se spumeaza cu ajutorul unei palete sau a unei site mici de ceai [ pe care o folositi doar in acest scop].
  3. Legumele se spala si se curata.
  4. La oala  clocotinda se aduga ceapa uscata intreaga si morcovii taiati rondele. Se mai pun pastele de ardei, mararul si cimbru.
  5.  Dupa 20 minute cand morcovii sunt patrunsi se aduga si varza taiat fideluta si  orez.
  6. 10 minute  sunt suficiente verzei sa se fiarba.
  7. In acest moment se acreste cu bulion si se sareaza daca este nevoie.
  8. Serviti  ciorba decorata cu marar verde si codite de ceapa verde.
  9. Noi am servit cu ridichi ceapa verde si ardei iute.
  10. Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza cu os garf afumat si orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Bors de peste

Postat de ralu_ca

Bors de peste

Presupunand ca aveti deja pestele curatat, trecem la curatat ceapa, morcovii si cartofii. Intr-o oala punem putin ulei la incins, apoi adaug ceapa si morcovul , calindu-le pentru cateva...

Citeste continuarea

Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata

Postat de Ina

Ciorba cu oase de porc si zeama de varza murata

Am spalat oasele de porc ( pe care am lasat si carne, bineinteles :) ) si le-am pus la fiert in apa cu sare, avand grija sa adunam bine toata spuma formata. Am curatat legumele, le-am spalat si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2015, 21:37
Ce bunaciune, vreau,vreau...
la 29.11.2015, 21:41
Mie foame Arata deliciosa ciorbita La favorite cu ea
la 29.11.2015, 21:44
regina a ciorbelor super mega apetisante,.... trimite-mi adresa sa stiu unde sa vin la masa!
la 29.11.2015, 21:45
delicioasa ciorbita
la 29.11.2015, 21:51
Claudia cu mare drag

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking