Ciorba de vitel a bucatarului

Postat de LUK in Ciorbe
23 Ian 2011 | 5872 vizualizari
Ciorba de vitel a bucatarului

Este facuta dupa reteta si instructiunile unui bucatar...

Ingrediente

  • 400-500gr carne de vitel(pulpa de manzat)
  • 4-5 morcovi
  • 2 patrunjei
  • o telina mica
  • o ceapa
  • 3-4 cartofi mai mici
  • 400gr fasole verde pastai prefiarta
  • patrunjel verde
  • 200-300gr varza proaspata
  • 4-5l de apa
  • 2-3 linguri de ulei
  • o lingura de pasta de tomate
  • un cub de Knorr pentru ciorba
  • sare dupa gust

Mod de preparare

 Carnea se spala se taie cubulete si se pune la fiert in putina apa.Dupa ce a clocotit de cateva ori se arunca apa.Punem carnea la fiert in alta apa si lasam sa fiarba la foc mic o jumatate de ora.Intre timp pregatim legumele.

 Morcovii.patrunjelul si telina ii taiem cubulete mici.Tocam ceapa marunt.Varza o taiem pe cat posibil cubulete..sa iasa fasii mai late.Cartofii curatati ii taiem cubulete ca pentru piure.

Intr-o craticioara punem uleiul,adaugam ceapa,morcovii,patrunjelul si telina taiate.Amestecam pana se coloreaza uleiul.Punem bulion si putina apa(50-100ml).lasam sa fiarba innabusit 2-3 clocote.Stingem focul.

Dupa ce a fiert carnea 30min adaugam varza.De aici incolo ciorba se va face..dupa ceas...Lasam sa fiarba 15min si adaugam legumele innabusite.Fierbem legumele 30min si adaugam cartofii si cubul Knorr.Dupa ce au fiert si cartofii 15min adaugam fasolea verde.Lasam sa fiarba 5 minute si adaugam patrunjelul verde tocat marunt.Oprim focul,potrivim de sare.Optional se mai adauga otet..la noi a iesit destul de acrisoara de la bulion..

A fost de munca dar a meritat..

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel a bucatarului" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Postat de AdrianUdrea

Ciorba de perisoare acrita cu corcoduse

Se incepe cu prepararea supei. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga legumele curatate si tocate.  Intre timp se pregateste compozitia pentru perisoare. Se amesteca...

Citeste continuarea

Ciorbita de pastai cu smantana

Postat de RODIMUR

Ciorbita de pastai cu smantana

Păstăile se aleg tinere, verzi, fragede și fără ațe. Se curăță de codițe, se spală și se taie atât cât să încapă în lingură (să nu atârne). Se pun...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2011, 07:57
Imi place!!!!!
la 24.01.2011, 08:04
Bun bucatarul buna bucatareasa Luk...
la 24.01.2011, 08:14
buna trebuie sa mai fie..................
la 24.01.2011, 09:29
Gaby..Ruxy..Medi..va multumesc pentru aprecieri
la 24.01.2011, 09:39

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking