Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de CulinaryRainbow in Oaie
15 Apr 2016 | 3495 vizualizari
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver

Îmi place mult ciorba de miel. Aș putea spune că-i preferata mea în fiecare primăvară. Da, am preferințe în funcție de sezon.  Mama o pregătea mereu înainte de Paști. Folosea capul de miel și carne extra, dar mai ales multă ”laba gâștii” și iaurt de casă ori ”lapte prins”. Abia așteptam s-o gust! Azi am pregătit-o și eu într-un mod diferit. Am folosit coaste de miel marinate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver, la care am atasat caserola pentru marinare rapida. Carnea a fiert mult mai repede iar gustul ei a fost mai mult spre neutru decât cel obișnuit, de miel. Aparatul de marinat Food Saver s-a dovedit util atat pentru a obtine un plus de aroma intr-un timp foarte scurt, cat si pentru a da fragezime carnitei si un gust tare bun. Am pregatit-o mult mai repede decat de obicei si greu s-ar fi putut spune ca este o ciorba de miel, atat de putin pregant era gustul specific acestei carni.

Ingrediente

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ:

400 g coaste de miel

1 buc ceapă roșie sare/piper

1 lingură ardei roșu tocat

fulgi de chilli

2-3 boabe ienibahar

1 fir rozmarin proaspăt

1 fir oregano

150 ml vin roșu sec

20 ml ulei de floarea soarelui

INGREDIENTE PENTRU CIORBĂ:

1 morcov ras

1 buc ceapă

20 ml ulei de măsline

1 legătură spanac

2 legături frunze de ridichi

75 g orez cu bob lung

200 ml iaurt integral zeamă de lămâie

sare/piper

Mod de preparare

MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI

Am pregătit marinada direct în caserola de vidare. Am amestecat uleiul împreună cu ceapa și condimentele apoi am adăugat coastele de miel pe care le-am uns bine cu această mixtură. Peste ele am turnat vinul roșu.

După ce am închis caserola, am rotit butonul în sensul acelor de ceasornic până la indicatorul ”închis”. Am montat portul pentru caserole, apoi am rotit din nou butonul, de această dată în sens invers acelor de ceasornic până la indicatorul ”vidare”. După ce am vidat carnea am așezat caserola la frigider pentru 20 de minute.

MODUL DE PREPARARE AL CIORBEI

Între timp am sotat spanacul și frunzele de ridichi și am călit orezul. Le-am pus de-o parte. 

Am sotat și morcovul împreună cu ceapa tocată direct în oala în care am pregătit ciorba.

Am scos caserola din frigider. Am pus coastele într-o cratiță și le-am rumenit ușor. Carnea de miel lasă multă grăsime, așa că nu este nevoie să adăugați ulei sau alte grăsimi. Se va găti în suc propriu. 

După ce s-au rumenit le-am lăsat să se răcească ușor, cât să le pot dezosa. Carnea dezosată am așezat-o apoi peste legumele sotate împreună cu 2 litri de apă și le-am lăsat pe toate să fiarbă aproximativ o oră.

Când carnea a fiert, am adăugat verdeața împreună cu orezul, iaurtul și zeama de lămâie. Am potrivit gustul și am lăsat să mai dea un clocot.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

Postat de mihaelar63

Friptura de berbecut cu cartofi si usturoi-la cuptor

 Bucata de carne de berbecut se spala si se curata bine de pelite. Se tamponeaza cu un servet sa nu aiba exces de umiditate. Usturoiul se curata si 4 catei se taie in...

Citeste continuarea

Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de CulinaryRainbow

Drob de miel pregatit cu aparatul de marinat FoodSaver

Modul de preparare al marinadei: În caserola pentru marinare rapida am pregătit un mix din lapte, ulei, praz și restul condimentelor. Am marinat organele de miel pe care le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2016, 05:13
la 15.04.2016, 06:53
Foarte buna
la 15.04.2016, 07:06
Yummmm, la ce ora ne-ai dat ciorba, tu Rita!
la 15.04.2016, 07:28
la 15.04.2016, 07:32
toata lumea papa miel si eu trebuie sa mai pap de la voi inca 2 saptamani. Mielul imi place in toate felurile gatit . Arata bine !!!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking