Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de CulinaryRainbow in Oaie
15 Apr 2016 | 3533 vizualizari
Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver

Îmi place mult ciorba de miel. Aș putea spune că-i preferata mea în fiecare primăvară. Da, am preferințe în funcție de sezon.  Mama o pregătea mereu înainte de Paști. Folosea capul de miel și carne extra, dar mai ales multă ”laba gâștii” și iaurt de casă ori ”lapte prins”. Abia așteptam s-o gust! Azi am pregătit-o și eu într-un mod diferit. Am folosit coaste de miel marinate cu ajutorul aparatului de marinat FoodSaver, la care am atasat caserola pentru marinare rapida. Carnea a fiert mult mai repede iar gustul ei a fost mai mult spre neutru decât cel obișnuit, de miel. Aparatul de marinat Food Saver s-a dovedit util atat pentru a obtine un plus de aroma intr-un timp foarte scurt, cat si pentru a da fragezime carnitei si un gust tare bun. Am pregatit-o mult mai repede decat de obicei si greu s-ar fi putut spune ca este o ciorba de miel, atat de putin pregant era gustul specific acestei carni.

Ingrediente

INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ:

400 g coaste de miel

1 buc ceapă roșie sare/piper

1 lingură ardei roșu tocat

fulgi de chilli

2-3 boabe ienibahar

1 fir rozmarin proaspăt

1 fir oregano

150 ml vin roșu sec

20 ml ulei de floarea soarelui

INGREDIENTE PENTRU CIORBĂ:

1 morcov ras

1 buc ceapă

20 ml ulei de măsline

1 legătură spanac

2 legături frunze de ridichi

75 g orez cu bob lung

200 ml iaurt integral zeamă de lămâie

sare/piper

Mod de preparare

MODUL DE PREPARARE AL MARINADEI

Am pregătit marinada direct în caserola de vidare. Am amestecat uleiul împreună cu ceapa și condimentele apoi am adăugat coastele de miel pe care le-am uns bine cu această mixtură. Peste ele am turnat vinul roșu.

După ce am închis caserola, am rotit butonul în sensul acelor de ceasornic până la indicatorul ”închis”. Am montat portul pentru caserole, apoi am rotit din nou butonul, de această dată în sens invers acelor de ceasornic până la indicatorul ”vidare”. După ce am vidat carnea am așezat caserola la frigider pentru 20 de minute.

MODUL DE PREPARARE AL CIORBEI

Între timp am sotat spanacul și frunzele de ridichi și am călit orezul. Le-am pus de-o parte. 

Am sotat și morcovul împreună cu ceapa tocată direct în oala în care am pregătit ciorba.

Am scos caserola din frigider. Am pus coastele într-o cratiță și le-am rumenit ușor. Carnea de miel lasă multă grăsime, așa că nu este nevoie să adăugați ulei sau alte grăsimi. Se va găti în suc propriu. 

După ce s-au rumenit le-am lăsat să se răcească ușor, cât să le pot dezosa. Carnea dezosată am așezat-o apoi peste legumele sotate împreună cu 2 litri de apă și le-am lăsat pe toate să fiarbă aproximativ o oră.

Când carnea a fiert, am adăugat verdeața împreună cu orezul, iaurtul și zeama de lămâie. Am potrivit gustul și am lăsat să mai dea un clocot.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din carne de miel marinata cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de berbecut cu cartofi

Postat de mihaelar63

Tocana de berbecut cu cartofi

 Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea  de...

Citeste continuarea

Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Friptura de miel cu ghimbir si ceapa rosie pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pentru început, am marinat carnea. Pentru aceasta am pregatit aparatul de vidat si caserola pentru marinare. Am spalat si uscat carnea, apoi am taiat-o în doua pentru a putea s-o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2016, 05:13
la 15.04.2016, 06:53
Foarte buna
la 15.04.2016, 07:06
Yummmm, la ce ora ne-ai dat ciorba, tu Rita!
la 15.04.2016, 07:28
la 15.04.2016, 07:32
toata lumea papa miel si eu trebuie sa mai pap de la voi inca 2 saptamani. Mielul imi place in toate felurile gatit . Arata bine !!!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking