Ciorba dulce de pasare

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
17 Aug 2015 | 6156 vizualizari
Ciorba dulce de pasare

Daaa, știu polemica, ciorba e musai să fie acră, dar eu așa am pomenit acasă, ciorba dulce, fiecare o acrește cum vrea, la noi de obicei cu smântână, iar bărbații casei cu oțet de la ardei iute ;)

Ingrediente

  • 4-5 bucăți spinări de pui 
  • 1 bucată ceapă galbenă 
  • 2 bucăți morcov 
  • 1 bucată pătrunjel rădăcină 
  • 1 bucată păstârnac 
  • 1 bucată ardei gras 
  • 1 bucată mică țelină 
  • cca. 200 g roșii cherry 
  • 2-3 bucăți dovlecei mici, mici, adică un fel de baby;)
  • cca. 1/2 legătură leuștean 
  • sare iodată
  • piper proaspăt măcinat
  • pătrunjel frunze sau ceapă chives pentru ornat
  • cca. 250 g tăiței de casă 
  • opțional oțet de la ardei iute
  • 1 cub de Maggi Bouillon.

Mod de preparare

Spinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească. Între timp, legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, în alt vas, până devin translucide, apoi se adaugă carnea și zeama strecurată de impuritățile lăsate la fierbere.

Se asezonează de sare, piper și boia. Roșiile cherry se fierb separat în puțină apă, cca. 15 minute la foc moderat, neacoperit, apoi se trec prin strecurătoare, (roșiile cherry au multe semințe!) și se adaugă la ciorba de pasăre împreună cu leușteanul tocat mărunt. După ce au fiert toate zarzavaturile, se adaugă la final tăițeii de casă, vreo 2 mâini, personal, îmi place ciorba deasă și se lasă la fiert, neacoperit cca. 5 minute. Se acrește după gustul fiecăruia cu smântănă sau oțet de la ardei iute. Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa cu varza si fasole boabe

Postat de cristeena20

Supa cu varza si fasole boabe

- Pregatim baza supei din legume: curatam morcovii, ardeiul, dovlecelul, cartoful si ceapa. Le tocam toate in bucati potrivite. Punem in oala la calit ceapa cu usturoiul pana prinde putin...

Citeste continuarea

Supa crema de galbiori cu branzeturi

Postat de simona72

Supa crema de galbiori cu branzeturi

De preferat, sa avem o supa/stok de pui sau de legume gata facuta. De obicei, eu o fac in momentul in care fac supa. Strecor supa de pui printr-o sita deasa. In supa clara de pui, adaug galbiorii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.08.2015, 17:43
Prezent,vreau si eu o portie,sa fie rece...ceapa am eu... ;-bd
la 17.08.2015, 17:44
Cea mai sanatoasa ciorbita cea de pasare ... si ce buna fierbinte
la 17.08.2015, 17:49
Ce ciorbiță bună!
la 17.08.2015, 17:52
Eu am ceapa si ardei DAca trimiti o portie sunt salvata la cina
la 17.08.2015, 17:57
Bine, mai am trei porții Cleme, Andreea și Miha, v-am rezolvat

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking