Ingrediente
- 4-5 bucăți spinări de pui
- 1 bucată ceapă galbenă
- 2 bucăți morcov
- 1 bucată pătrunjel rădăcină
- 1 bucată păstârnac
- 1 bucată ardei gras
- 1 bucată mică țelină
- cca. 200 g roșii cherry
- 2-3 bucăți dovlecei mici, mici, adică un fel de baby;)
- cca. 1/2 legătură leuștean
- sare iodată
- piper proaspăt măcinat
- pătrunjel frunze sau ceapă chives pentru ornat
- cca. 250 g tăiței de casă
- opțional oțet de la ardei iute
- 1 cub de Maggi Bouillon.
Mod de preparare
Spinările de pasăre se spală și se pun la fiert în apă rece, cu puțină sare la foc mediu, neacoperit ptr. cca. 20 de minute, se spumează după ce a început să clocotească. Între timp, legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, se călesc în puțin ulei și apă, în alt vas, până devin translucide, apoi se adaugă carnea și zeama strecurată de impuritățile lăsate la fierbere.
Se asezonează de sare, piper și boia. Roșiile cherry se fierb separat în puțină apă, cca. 15 minute la foc moderat, neacoperit, apoi se trec prin strecurătoare, (roșiile cherry au multe semințe!) și se adaugă la ciorba de pasăre împreună cu leușteanul tocat mărunt. După ce au fiert toate zarzavaturile, se adaugă la final tăițeii de casă, vreo 2 mâini, personal, îmi place ciorba deasă și se lasă la fiert, neacoperit cca. 5 minute. Se acrește după gustul fiecăruia cu smântănă sau oțet de la ardei iute. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba dulce de pasare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|