Ciorba greceasca de miel

Postat de katty in Ciorbe
1 Iul 2021 | 3705 vizualizari
Ciorba greceasca de miel

Si daca tot nu plec nicaieri, macar cu gandul  sa  fiu in concediu... Asa ca am inceput concediu cu o ciorba greceasca de miel delicioasa.

Ingrediente

  • 500 gr carne de miel cu os(gat, sira spinarii)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 1 lingura orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper negru macinat
  • zeama de lamaie dupa gust
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam carnea si o punem la fiert cu apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2 degete. Spumam bine, apoi punem legumele intregi curatate si spalate.Punem orezul si mai fierbem 10 minute. Fierbem pana carnea este moale.

Scoatem legumele si potrivim de sare si piper. Daca este nevoie completam cu apa fierbinte.

Intr-un caastron batem oul intreg cu zeama de lamaie dupa gust. Turnam ciorba fierbinte amestecand continuu pana lichidul din castron este fierbinte. Turnam peste ciorba si lasam la foc pana la primul clocot.

Oprim focul si adaugam patrunjelul verde tocat fin. Servim ciorba fierbinte.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba greceasca de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba radauteana

Postat de AlexTeacher

Ciorba radauteana

Pune puiul la fiert in apa rece, la foc mic. In momentul in care se formeaza spuma, ia-o cu ajutorul unei spumiere; Taie telina rondele mari, ceapa in 2, iar bucatile de pastarnac, 3 morcovi si...

Citeste continuarea

Ciorba de somn in zeama de varza

Postat de katty

Ciorba de somn in zeama de varza

Spalam pestele si il punem la fiert pentru 10 minute intr-o oala cu apa cat sa il acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea si trecem zeama printr-o sita, Curatam legumele, le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2021, 20:35
la 01.07.2021, 20:48
la 02.07.2021, 09:24
la 02.07.2021, 11:47
Buna!
la 04.07.2021, 11:58

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking