Ingrediente
- Peste mare de Dunare : crap cateva bucati
- Peste mic marin : hamsie o farfurie
- 2 ardei rosii capia
- o ceapa mare
- 2 morcovi
- 1 telina
- cartofi 4 buc
- 2 radacini de patrunjel
- rosii
- 3 linguri de bulion
- otet dupa gust( de mere cu miere)
- sare dupa gust
- patrunjel verde
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Punem la foc pestele mic, luam spuma, cand a fiert il scoatem din oala si punem legumele, iar cand sunt pe jumatate fierte punem crapul, luam din nou spuma, lasam sa fiarba punem si bulionul.
Cand au fiert scoatem cu grija si atentie crapul pe o farfurie intinsa . Scoatem si cartofii intr-un vas.
Pasam rosiile, hamsiile, un morcov, o radacina de patrunjel , rosiile si ardeii cu zeama dupa ce am strecurat-o.
Punem din nou la foc, potrivim de sare, eu adaug otetul direct in oala dupa gust, unele persoane servesc otetul in farfurie cand mananca alaturi de mujdeiul de usturoi. Eu pun cateii de usturoi zdrobiti direct in oala. Mie imi place sa potrivesc direct gustul ciorbei.
Ca modalitate de servire, punem zeama in farfurie, cartofii, morcovul si bucatile de peste. Punem si patrunjelul deasupra. Cine mai doreste isi mai pune otet , sare si mujdei. E un deliciu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba pescareasca de crap" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|