Ciorba radauteana

Postat de postavaru in Ciorbe
27 Dec 2010 | 20097 vizualizari
Ciorba radauteana

Ciorba radauteana este asemanatoare celei de burta, doar ca nu e la fel de grasa si e mai dulceaga.

Ingrediente

  • 1 piept de pui (eu am folosit de curcan)
  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 radacina de telina
  • 2 ardei
  • 3 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • 7-8 catei de usturoi
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare

Se spala carnea si se pune la fiert. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Legumele se spala, se curata si se taie bucati marunt. Eu las legumele in ciorba. Daca doriti sa le scoateti, atunci va trebui sa le taiati bucati mai mari. Se adauga toate legumele peste carnea care fierbe si se potriveste de sare.

Cand carnea este fiarta se scoate pe o farfurie. Se lasa putin sa se raceasca apoi se rupe fasii si se pune inapoi in oala. Adaugam usturoiul pisat si mai lasam sa fiarba putin.
Intr-un caston luam doua polonice de ciorba radauteana si o lasam sa se racesca putin.
Galbenusurile se amesteca cu smantana si o lingura de faina. Adaugam ciorba racorita si amestecam bine.

Tragem oala de pe foc si adaugam galbenusurile cu smantana (oala cu ciorba radauteana nu trebuie sa fie pe foc, ca sa nu se taie smantana).
Mai punem ciorba sa dea cateva clocote, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare.
Stingem focul si adaugam leusteanul verde taiat marunt.

Ciorba radauteana se serveste calda cu ardei iute si zeama de lamaie, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (47)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Postat de Bucataras

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Iată cum se prepara Rețetă de ciorbă rădăuțeană: Curățați și spălați bine legumele. Puneți puiul într-o oală cu apă suficientă să-l acopere și adăugați sare....

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de oanapl

Ciorba radauteana

Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin. Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii. Când legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2010, 22:04
la 27.12.2010, 22:28
buna taaaaaaaare
la 27.12.2010, 22:30
n-am mancat niciodata dar cred ca-i tare buna
la 27.12.2010, 22:51
Miha
la 27.12.2010, 22:51
Multumesc Cris

Vezi toate comentariile (47)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking