Ingrediente
- 2 bucati piept de pui (ideal e cel cu piele, insa eu nu gasesc in Cipru)
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 3 morcovi
- 1 patrunjel (radacina) pe care eu nu l-am avut :(
- 1 cutie smantana
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri otet de pe ardei iute sau 1 ardei iute taiat in jumatate
- vegeta
- piper boabe
Mod de preparare
1. Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece, cu un praf de sare. Spumam cand este necesar.
2. Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se lasa intreaga sau se taie in jumatate. Ardeiul se taie in jumatate, iar morcovii si patrunjelul se taie in patru fasii pe lungime. Se pun la fiert cu pieptul de pui, cand carnea e aproape fiarta.
3. Adaugam 3-4 boabe de piper si potrivim de gust cu vegeta. Eu am pus condimentele inainte de a strecura supa, pentru ca atunci cand voi drege supa cu smantana si oul, sa am o ciorbita limpede.
4. Scoatem legumele, carnea si strecuram supa.
5. Pasam morcovii si desfacem carnea fasii marunte si le punem inapoi in supa.
6. Frecam galbenusul cu smantana si adaugam supa peste acestea pentru a se gati oul (atunci cand il adaugati la ciorba nu se va desface). Adaugam la supa si lasam sa dea cateva clocote.
7. Acrim cu 2-3 linguri de otet de pe ardei iute. Daca nu aveti ardei iute la borcan, se poate taia un ardei iute in jumatate si se lasa cateva clocote cu ciorba, dar se scoate inainte de servire. O alternativa poate fi si Borsul magic sau zeama de lamaie.
8. Se serveste cu ardei iute si cu crutoane de paine. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana inspirata de pe bucataras.ro :)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|