Ciorba radauteana

Postat de Creatsa in Ciorbe
1 Apr 2014 | 6541 vizualizari
Ciorba radauteana

Una din ciorbitele mele preferate :)

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 spate de pui
  • 2-3 copanele
  • 3 morcovi mari
  • 1 telina medie
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 250 g smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • 50 ml otet
  • 4 linguri de ulei(pentru calit morcovul)
  • 1 lingura piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Am pus la fiert in apa rece carnea de pui impreuna cu boabele de piper si un praf de sare si am lasat pe foc pana a inceput sa dea in fiert si sa se formeze spuma. Cu ajutorul unui polonic am indepartat mereu spuma formata si intre timp m-am ocupat de legume. Am taiat morcovii(doar 2,unul il pastram pentru calit) si telina in bucati mari. Am adaugat apoi radacinoasele si cepele pe care le-am lasat intregi si am lasat ciorba pe foc sa fiarba la foc mediu pana s-au inmuiat legumele iar carnea a fost bine fiarta.

Am scos legumele si carnea intr-un vas si le-am lasat la racit pana au ajuns la temperatura camerei. Supa rezultata am strecurat-o si pus-o in alta oala. Celalalt morcov l-am ras pe razatorea mica si l-am pus la calit cu uleiul. Peste supa am adaugat morcovul calit(ii da o culoare minunata) si am amestecat bine. Am indepartat pielea de pe carne apoi am rupt-o in fasii subtiri iar morcovii i-am taiat cubulete. Am pus zeama din nou pe foc si am adaugat carnea si morcovii cubulete. Intr-un castronel am amestecat galbenusurile cu smantana.

Am turnat apoi treptat putina zeama si am pus amestecul de smantana peste ciorba si am omogenizat bine. Am mai lasat-o 2-3 minute pe foc apoi am potrivit gustul cu sare si otet. Cateii de usturoi i-am tocat fin si i-am pus si pe ei peste ciorba. La final am adaugat patrunjel si apoi a fost gata de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Postat de Bucataras

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

Iată cum se prepara Rețetă de ciorbă rădăuțeană: Curățați și spălați bine legumele. Puneți puiul într-o oală cu apă suficientă să-l acopere și adăugați sare....

Citeste continuarea

Ciorba radauteana

Postat de oanapl

Ciorba radauteana

Legumele se curăță, se spală și se pun întregi la fiert în apă rece cu sare și foile de dafin. Se adaugă la fiert pieptul de pui tăiat fâșii. Când legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2014, 10:30
[emoticoncarepriveştepofticiosînfarfurie]
la 01.04.2014, 10:33
buna buna
la 01.04.2014, 10:35
Ce bun arata!
la 01.04.2014, 10:41
Padre
la 01.04.2014, 10:41
Motan

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking