Ciorba rapida de legume si tacamuri de pui

Postat de adasev12 in Ciorbe
23 Aug 2010 | 20636 vizualizari
Ciorba rapida de legume si tacamuri de pui

e o ciorba f usoara, buna pt zilele de vara calduroase...se poate servi si rece...

Ingrediente

  • resturi de pui, adica spate, aripi, sau ce va mai ramane mai cu os( cam 300 gr)
  • 500 g mix de legume congelate
  • o ceapa
  • cateva fire de telina
  • 2 lg bulion
  • 2 lg smantana
  • bors magic pt acrit( sau orice doriti)
  • patrunjel verde

Mod de preparare

carnea de pui se pune la fiert in apa sarata cu o ceapa si cateva fire de telina. se lasa 30 min sau daca carnea e de gaina , mai mult...se mai ia din cand in cand spuma de deasupra cu o spumiera sau strecuratoare mica.

se adauga apoi legumele asa congelate si se mai lasa cam 20-30 min, depinde ce fel de legume sunt, daca sunt crude, cum folosesc eu, se lasa 30 min, daca sunt prefierte si congelate, mai putin...apreciati voi...se adauga si bulionul sau pasta de rosii...indiferent...

cand e aproape gata se adauga bors magic, cam o lg, sau puteti inacri cu ce doriti, eu prefer asa. se opreste focul, apoi se adauga 2 lg de smantana si dupa ce se mai stampara putin patrunjel verde taiat marunt . se ai potriveste de sare si eventual piper.

la masa se poate adauga smantana cand o serviti...dupa preferinta

pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rapida de legume si tacamuri de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare a la grec

Postat de licurici_lra

Ciorba de perisoare a la grec

Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.  Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul...

Citeste continuarea

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

Postat de mihaelar63

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

Spalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2010, 19:54
la 23.08.2010, 21:28
e bine sa ai retete si rezerve pentru situatii de urgenta
la 23.08.2010, 22:23
foarte buna ciorbica ta 5 furuc
la 23.08.2010, 23:54
te servesc cu placere nadina...
la 24.08.2010, 10:01
super! si eu mai faceam asa....cumparam un pui, faceam pulpele cu sos, pieptul tocanita si ce ramanea bagam la ciorba....da asta cand eram singurica

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking