Ciorba rapida de legume si tacamuri de pui

Postat de adasev12 in Ciorbe
23 Aug 2010 | 20709 vizualizari
Ciorba rapida de legume si tacamuri de pui

e o ciorba f usoara, buna pt zilele de vara calduroase...se poate servi si rece...

Ingrediente

  • resturi de pui, adica spate, aripi, sau ce va mai ramane mai cu os( cam 300 gr)
  • 500 g mix de legume congelate
  • o ceapa
  • cateva fire de telina
  • 2 lg bulion
  • 2 lg smantana
  • bors magic pt acrit( sau orice doriti)
  • patrunjel verde

Mod de preparare

carnea de pui se pune la fiert in apa sarata cu o ceapa si cateva fire de telina. se lasa 30 min sau daca carnea e de gaina , mai mult...se mai ia din cand in cand spuma de deasupra cu o spumiera sau strecuratoare mica.

se adauga apoi legumele asa congelate si se mai lasa cam 20-30 min, depinde ce fel de legume sunt, daca sunt crude, cum folosesc eu, se lasa 30 min, daca sunt prefierte si congelate, mai putin...apreciati voi...se adauga si bulionul sau pasta de rosii...indiferent...

cand e aproape gata se adauga bors magic, cam o lg, sau puteti inacri cu ce doriti, eu prefer asa. se opreste focul, apoi se adauga 2 lg de smantana si dupa ce se mai stampara putin patrunjel verde taiat marunt . se ai potriveste de sare si eventual piper.

la masa se poate adauga smantana cand o serviti...dupa preferinta

pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rapida de legume si tacamuri de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Bors de miel

Postat de aliliana

Bors de miel

Carnea de miel am portionat-o, am spalat-o bine si am oparit-o intr-o solutie cu apa si otet . Dupa ce a dat intr-un clocot, am scors carnea, am spalat-o si am pus-o la scurs.  Am pus pe...

Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de Irina

Ciorba de perisoare

Pentru inceput am pus capul de piept la fiert, am spumuit si l-am lasat sa mai fiarba ceva vreme singur, pana am adaugat legumele si perisoarele, pentru a fi sigura ca e carnea fiarta bine si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.08.2010, 19:54
la 23.08.2010, 21:28
e bine sa ai retete si rezerve pentru situatii de urgenta
la 23.08.2010, 22:23
foarte buna ciorbica ta 5 furuc
la 23.08.2010, 23:54
te servesc cu placere nadina...
la 24.08.2010, 10:01
super! si eu mai faceam asa....cumparam un pui, faceam pulpele cu sos, pieptul tocanita si ce ramanea bagam la ciorba....da asta cand eram singurica

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking