Ingrediente
- 1 ceapa potrivita
- 1 morcov mare
- 1 ardei capia
- 1 ardei gogosar, se poate si fara
- 10 rosii potricite
- o bucata mica de telina
- 50 g. orez
- sare dupa gust
- 1 legatura leustean verde
Mod de preparare
Se curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul, telina.
Toate legumele se dau prin blender.
Ia o cratita de 4 l., pune 3 l. apa si pune-o pe foc potrivit.
Cand apa clocoteste, pune legumele blenduite si lasa la fiert 10 minte.
Intre timp curata rosiile de coaja si da-le prin blender sau pe razatoarea mica.
Adauga rosiile in oala, lasa la fiert 5-10 minute.
Orezul spalat bine in mai multe ape se pune in oala de ciorba.
Se potriveste de sare.
Cand orezul este fiert, se stinge focul si lasa 15 minute la racit.
Leusteanul spalat, tocat marunt se adauga in ciobita.
Este buna rece alaturi cu un ardei iute...........cine prefera:))))))
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba rosie, ca pe timpuri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
|