Ciorba taraneasca

Postat de MIUTA in Ciorbe
25 Mai 2011 | 12647 vizualizari
Ciorba taraneasca

Ingrediente

  • 500 g carne de porc
  • o ceapa mare
  • 2 morcovi
  • patrunjel radacina
  • o bucata de telina
  • o radacina de pastranac
  • 2 cartofi
  • varza alba
  • 2 ardei rosii
  • 2 rosii 
  • mazare
  • fasole verde
  • 200 ml bulion
  • verdeata(leustean,patrunjel,tarhon)
  • sare,piper,boia
  • ulei
  • smantana

Mod de preparare

Punem intr-o cratita carnea taiata cubulete la fiert in apa cu sare.Trebuie sa avem grija sa o spumam de cateva ori.Fierbem carnea pana aproape e gata. In cratita in care facem ciorba calim 5 minute un morcov dat pe razatoarea mica. Adaugam ceapa tocata fin si lasam inca cateva minute la calit. Adaugam o lingura de boia si amestecam.Trebuie sa avem grija sa dam focul cat mai incet cand punem boiaua sa nu se amarasca. Foarte repede turnam carnea fiarta cu apa in care a fiert peste amestecul de morcov,ceapa si boia. Lasam sa inceapa sa fiarba si adaugam primele legume la fiert:morcovul, radacina de patrunjel, radacina de pastranac si telina taiate cubulete mici. Cand sunt aproape fierte adaugam varza taiata fideluta, ardeiul rosu, fasolea verde si cartofii cubulete. Aproape de sfarsit pun mazarea din borcan care e fiarta si rosiile decojite de coaja si taiate cubulete. Cand este gata adaugam bulionul si verdeata tocata fin. Potrivim de sare si piper

Se serveste simpla,cu smantana sau ardei iute murat in functie de preferinte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba taraneasca de iunie

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de iunie

Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun. Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele. Cartofii si...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de mirela0911

Ciorba taraneasca de porc

Se spala carnea, se opareste pentru cateva secunde in apa clocotita dupa care se scurge bine de apa si se taie in bucatele mici. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune la calit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2011, 19:04
vreau si euuuuuuuuuuuuuuuu
la 25.05.2011, 19:44
ce bine arata...........
la 25.05.2011, 19:45
Cu asa ingrediente...cred ca e grozava
la 25.05.2011, 20:43
ce buunn
la 25.05.2011, 20:54
buna ciorbita

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking