City Chicken

Postat de RODIMUR in Porc
16 Ian 2020 | 2943 vizualizari
City Chicken

Plănuiesc de mai mult timp să postez rețeta aceasta, după ce am aflat despre ea într-o emisiune culinară. Mi s-a părut interesantă, atractivă și ușor de preparat. După ce am făcut-o, am constatat că este și foarte gustoasă și consistentă, crocantă la exterior și moale la interior. Am înțeles că este o specialitate veche a imigranților polonezi din SUA. care nu-și permiteau să cumpere pui, mai scumpi la vremea aceea, așa că au preparat aceste ”copănele” din carne de porc, mai ieftină și mai la îndemână. Am respectat rețeta aproape în totalitate, cu câteva mici modificări. Spre exemplu, am folosit fulgi de porumb, nu pesmet și m-am asigurat că preparatul se va pătrunde și va fi gustos prin: dimensionarea adecvată a bucățelelor de carne, baterea ușoară cu ciocanul a cărnii și condimentarea ei înainte de asamblare. Preparatul se poate servi simplu, cu murături sau cu o salată. Se poate lua și la pachet. Cine vrea, poate asocia preparatul cu orice garnitură potrivită pentru șnițele, sau pentru friptura de porc.  Dintr-un kilogram de carne de porc am făcut 7 City Chicken, destul pentru a sătura cam 3 persoane.

Ingrediente

  • 1 kg carne slabă de porc (mușchi, sau pulpă)
  • 2-3 ouă
  • pesmet (sau fulgi de porumb)
  • făină albă
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
  • bețișoare

Mod de preparare

Carnea se spală, se usucă (prin tamponare cu hârtie absorbantă) și se fasonează, în așa fel încât să nu mai rămână grăsimi. Se taie carnea în pătrățele de 1-1,5 cm grosime și cu laturi de 3-4 cm. Este bine să fie pătrățele mici, medii și mijlocii, pentru a asambla adecvat ”copănelele”.

Se bat ușor cu ciocanul pătrățelele de carne și se înșiră pe niște platouri.

Se condimentează carnea pe ambele fețe cu: sare, piper și boia de ardei dulce și se lasă câteva minute, ca să se pătrundă.

Se pregătesc între timp, pe niște farfurii: făina albă și pesmetul. Separat se mixează ouăle.

Se pun bucățelele de carne pe bețișoare, începând cu cele mai mari, continuând cu cele medii și apoi terminând cu cele mici. Se pun cam 6-7 bucăți de carne pe fiecare bețișor, dacă sunt de dimensiunea indicată mai sus.

Se modelează manual carnea de pe bețișoare, în așa fel încît să aibă aspectul unor copănele de pui (mai mari în partea superioară și mai mici în partea inferioară) .

Se dau ”copănelele” prin făină, apoi prin ou și la urmă prin pesmet (sau prin fulgii de porumb mărunțiți).

Când toate ”copănelele” sunt pregătite, se pune uleiul în tigaie și se aprinde focul de la aragaz.

Când uleiul este fierbinte, se pun ”copănelele” în tigaie și se prăjesc frumos, la foc mic pe toate părțile, până ce se rumenesc.

Se scot ”copănelele” din tigaie și se pot servi imediat, cu o garnitură alături, cu o salată, sau cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "City Chicken" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Postat de diaconta

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Cotletul  l-am taiat felii duble,adica am taiat o felie dar nu pâna la capat,apoi am taiat din nou,de data aceasta pana jos. Am obtinut patru astfel de felii. Am pus feliile de...

Citeste continuarea

Musaca de cartofi

Postat de papabundetot

Musaca de cartofi

Intr-o tigaie am pus la foc putin ulei,apoi am pus telina apio tocata marunt,usturoiul,condimentele si le-am lasat putin la foc,am adaugat apoi kaiserul taiat cubulete si mai apoi am pus si carnea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.01.2020, 23:54
Dragute , dar si gustoase
la 17.01.2020, 05:18
la 17.01.2020, 05:56
Delicioase!
la 17.01.2020, 06:34
astea sunt grozave la pachet!
la 17.01.2020, 07:10
Mulțumesc frumos, Mihaela! Așa ni s-a părut și nouă...!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking