Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece

Postat de Valclaudia in Sosuri
18 Oct 2015 | 4974 vizualizari
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece

va poftesc la o cina usoara... :)

Ingrediente

Mamaliguta:

  • 2 cani malai grisat
  • 5 cani apa
  • 1 cana lapte gras
  • sare dupa gust
  • cca 100 gr. unt

Ciulama:

  • amestec de ciuperci champinion si ciuperci de roua, cca 600 gr. am avut eu
  • 1 bucata de cca 15cm praz (partea alba)
  • 1 ardei rosu
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 cana lapte gras
  • piper dupa gust
  • 1 lingura rasa vegeta cu multe legume deshidratate
  • 1 lingurita rasa usturoi granulat
  • 2 linguri jumate amidon alimentar
  • un praf de nucsoara
  • patrunjel verde proaspat tocat

Mod de preparare

Pentru mamaliguta punem apa cu sare la fiert.

Cand clocoteste apa tragem oala deoparte si turnam in ploaie malaiul grisat amestecand incontinuu sa nu se formeze cocoloase.

Trecem din nou oala pe ochiul aragazului, reducem focul si amestecam  sa nu se prinda de oala, cca 10 minute. Turnam si laptele caldut in acest timp.

La final adaugam untul, mai lasam la gatit mamaliga (la fel, amestecam incontinuu) pana se incorporeaza untul topit in mamaliga.

Turnam mamaliguta in forme si lasam sa se raceasca complet.

Prazul se spala si se taie rondele.

Punem uleiul intr-o cratita, adaugam prazul si lasam la sotat la foc mic.

Ardeiul se spala, se curata si se taie bucatele.

Punem ardeiul peste praz, marim intensitatea focului si sotam legumele impreuna, cca 5 minute.

Adaugam ciupercile spalate si tocate, punem 1 lingura vegeta cu multe legume deshidratate, un praf de piper, unul de nucsoara, acoperim cratita si lasam sa scada apa lasata de ciuperci.

Diluam amidonul alimentar in 1/2 cana lapte gras, il turnam peste ciuperci.

Amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi diluam ciulamaua cu laptele ramas dupa preferinta.

La final adaugam usturoiul granulat si patrunjel verde proaspat tocat din belsug...

Servim ciulama fierbinte cu mamaliguta rece, absolut irezistibila combinatia ;) ...

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu mamaliguta rece" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta Harissa (reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Reteta Harissa (reteta video)

Intai indepartati cotoarele ardeilor gras si ardeilor iuti,apoi ii puneti intr-o sita impreuna cu usturoiul pentru a-i gati la abur timp de 15 minute. Intr-un mixer,puneti ardei iute ,ardei...

Citeste continuarea

Sos pesto

Postat de Ina

Sos pesto

Ingredientele se pun in blender si se mixeaza pana obtinem o pasta omogena usor fluida.  Sarea si piperul se pun la final pentru a potrivi gustul asa cum place fiecaruia. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2015, 20:01
ce bunaciune!
la 18.10.2015, 20:17
Yuuuum, ce m-ai lovit in pofte!
la 18.10.2015, 20:18
la 18.10.2015, 20:18
Ce-mi place
la 18.10.2015, 20:31
Mamaliga ai bagat-o in congelator?))

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking