Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei

Postat de bylaura in Pui
29 Noi 2011 | 41875 vizualizari
Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei

 Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei cu care ne rasfatau mamele. Este o mancare foarte gustoasa, combinatia dintre pui si ciuperci fiind una reusita. Este o reteta economica, foarte usor de facut si cu ingrediente la indemana. Pentru Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei ai nevoie de: ciuperci, piept de pui, smantana, usturoi, ceapa.

Ingrediente

  • Ingrediente Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei
  • 500 gr. ciuperci proaspete chempignon
  • 300 gr. piept de pui
  • 300 gr. smantana
  • 4 catei usturoi
  • 2 linguri faina
  • 2 cepe
  • 1 leg. patrunjel (sau marar)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei

Se spala si se taie pieptul de pui bucatele potrivite, se sareaza, se caleste in putin ulei, apoi se scoate si se lasa intr-un vas acoperit. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit, cand devine sticloasa se adauga ciupercile (spalate, curatate si taiate feliute). Ciupercile vor fierbe in suc propriu, cand acesta scade se mai poate adauga putina apa. Se adauga pieptul de pui calit peste ciuperci.

Intre timp amestecam intr-un castron, smantana cu faina "in ploaie" , sare si piper. Acest amestec se rastoarna peste ciuperci si carne. Mai lasam sa fiarba 10-15 min. dupa care se adauga usturoiul tocat marunt si patrunjelul (sau marar).

O alta mancare foarte gustoasa este si Ciulamaua de hribi sau Ciulamaua de pui cu dovlecel, o mancarica usoara si buna.

Pentru zilele de post, poti pregati reteta de Tocana de galbiori, pe care o poti servi cu mamaliguta calda.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu pui, reteta gustoasa a copilariei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor

Iata cum se prepara Reteta rapida de pulpe de pui, pe pat de varza dulce, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de pulpe, ca să aibă timp să se marineze. Curățăm pulpele de eventuale...

Citeste continuarea

Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

Postat de merisor67

Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei.  Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2011, 10:29
la 29.11.2011, 10:34
la orice ora
la 29.11.2011, 10:44
yamiiiiiiiiiiii
la 29.11.2011, 11:35
ce culoare frumoasa are mamaliguta..mi-e pofta..
la 29.11.2011, 11:48
Wow,cu mamaliguta ce-mi place!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking