Piept de pui cu sos alb de ciuperci

Postat de cristeena20 in Pui
21 Sep 2014 | 22215 vizualizari
Piept de pui cu sos alb de ciuperci

Simplu de facut si deosebit de bun!

Ingrediente

  • 1 piept de pui fara os
  • margarina vegetala
  • ulei de malsine
  • sare
  • piper alb si negru
  • concentrat knorr pudra
  • praf de usturoi
  • nucsoara rasa
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 cutie de ciuperci (sau 150 gr ciuperci proaspete)
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cutie de smantana dulce
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de pui se feliaza in bucati potrivite ca marime si mai subtiri. Le condimentam cu sare, piper alb praf, praf de knorr de pui, praf de usturoi  si stropim cu vin alb. Dam la frigider pentru cateva ore inainte de a-l gati.

In tigaie punem ulei de masline la incins si adaugam feliile de carne. Punem deasupra inca cateva bucati de margarina. Lasam sa se prajeasca putin pe ambele parti (cam 2 minute pe fiecare parte). Le scoatem pe o farfurie. In tigaie punem ceapa tocata foarte fin si apoi usturoiul. Dupa ce am calit putin adaugam ciupercile feliate. Daca e nevoie adaugam inca putina margarina. Adaugam putina sare si piper alb macinat si cateva boabe zdrobite (4-5 boabe). Cand ciupercile s-au fript putin stingem cu vinul alb. Cand vinul scade putin adaugam bucatile de carne in tigaie. Amestecam si turnam putina apa fierbinte. Lasam 3 minute sa fiarba toate impreuna si turnam smantana lichida. Miscam tigaia bine si lasam cateva minute sa se ingroase putin sosul. Razuim putina nucsoara si la final adaugam patrunjel proaspat tocat fin. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos alb de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Retete similare

Lipie Libaneza cu omleta si sunca de pui

Postat de Bucataras

Lipie Libaneza cu omleta si sunca de pui

Pentru ca vreau sa-mi usurez munca si sa spal cat mai putin, voi folosi un Panini Maker . Am aici in fata mea modelul XXL. Daca nu ai unul, nu-i nicio problema, poti folosi o tigaie....

Citeste continuarea

Pui cacciatore

Postat de licurici_lra

Pui cacciatore

Pulpele de pui se spala bine, apoi se dau cu sare, piper si amestec de ierburi italiene. Se rumesc, pe ambele parti, in ulei incins. Se adauga cate putina apa, pentru a nu se prinde de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 21.09.2014, 12:16
buuun
la 21.09.2014, 12:19
la 21.09.2014, 12:23
la 21.09.2014, 12:35
Imi place mult!
la 21.09.2014, 12:35

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking