Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes

Postat de Elena_Daria in Mancaruri de legume
24 Oct 2012 | 30647 vizualizari
Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes

Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes Reteta simpla si rapida permite savurarea acestui deliciu culinar in doar cativa pasi, perfecta pentru a fi savurata alaturi de cei dragi in orice moment al anului

Ingrediente

Ingrediente pentru Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:

  • 500 g ciuperci(de padure)
  • 200 g smantana
  • 200 ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • 1 ceapa
  • sare

Mod de preparare

Cum se prepara Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes:

Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in uleiul incins.

Adaugam apoi ciupercutele tocate marunt, apa si sare dupa gust.

Lasam sa fiarba sa mai scada putin lichidul.

Intr-un castronel punem faina, adaugam treptat smantana si amestecam bine.

Turnam apoi faina amestecata cu smantana peste ciupercute, omogenizam si lasam sa dea in doua clocote.

La final adaugam patrujelul uscat, apoi servim alaturi de mamaliguta.

Pofta buna! 

Pentru cei care prefera o varianta mai dietetica, va recomandam reteta de Ciulama de ciuperci fara faina iar celor ce le place joaca in bucatarie reteta de Ciulama reinventata

Un deliciu cu ciuperci este si reteta de Cosulete de cartofi umplute cu ciupercute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (66)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tarta cu ardei copti

Postat de oanapl

Tarta cu ardei copti

Frigi ardeii apoi ii cureti si ii tai fasii.  Adaugi boabele de porumb, usturoiul pisat si ciupercile taiate marunt, dupa care condimentezi dupa gust cu sare si piper si adaugi ouale...

Citeste continuarea

Mancare de spanac, cu carnati

Postat de Reli_B

Mancare de spanac, cu carnati

Scoatem spanacul de la congelator si il lasam sa se dezghete. Intr-o craticioara punem uleiul la incins apoi punem faina. Amestecam sa nu se arda apoi punem spanacul. Amestecam in continuare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2012, 14:47
ce buna e o trec la favorite
la 24.10.2012, 14:47
ai, ai, ai! ce bunaciune! si cu mamaliguta Elena, aterizez ! )
la 24.10.2012, 14:51
buna de toot!
la 24.10.2012, 14:51
No, cum ai făcut nu ştiu, dar iar îmi place
la 24.10.2012, 14:56
Parinte....nu mai are

Vezi toate comentariile (66)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking