Ciulama de ciuperci la Multicooker

Postat de panacris in Mancaruri de legume
21 Iul 2014 | 7177 vizualizari
Ciulama de ciuperci la Multicooker

Ușoară, gustoasă și savuroasă! Dacă aș fi folosit un vas normal pentru o asemenea cantitate de ciulama, sigur un sfert era lipită de fundul vasului:D:)))!!!! Multicooker și-a dovedit măiestria de a găti 3D ;). fără a se pierde nimic din delicioasa ciulama!

Ingrediente

  • ciuperci champignon cca. 1500 g,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • ceapă galbenă 2 bucăți medii,
  • sare iodată,
  • smântănă de gătit 500 ml,
  • făină albă de grâu de la Băneasa cca. 200 g,
  • apă rece cca. 1000 ml,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Ciupercile se curăță se spală și se pun la gătit în vasul Multicooker de la Phillips, la programul BOIL 30 de minute, ATENȚie, fără adaos de apă! Se scot din vas, se scrug de lichidul obținut și se  toacă mărunt. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se adaugă în vas, împreună cu uleiul de măslineși se gătește la prgramul FRY, cca. 10 minute, până ce devine translucidă. Apoi se adaugă ciupercile tocate mărunt și se mai lasă la FRY cca. 10 minute. Între timp smântâna se aemstecă cu făina cernută, până ce se omigenizează și se diluează cu cca. 1000 ml apă rece. După ce a expirat tmpul de prăjire, se adaugă amestecul de smântână, făină și apă, amestecându0se ușor până ce se înglobează toate ingredeintele și se programează aparatul la Boil cca. 20 de minute, amestecându-se din când în când.

La final se asezonează de sare și piper proaspăt măcinat. Ciulamaua se servește ca atare sau alături de mămăliguță.

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci la Multicooker" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciulama de pui cu ciuperci

Postat de gaby_d

Ciulama de pui cu ciuperci

Pregatesti aparatul Philips Multicooker setand functia Fry. Pui ulei, lasi 2 minute, apoi pui bucatile de carne. Lasi 10 minute sa se rumeneasca usor pe toate partile, apoi adaugi ceapa...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu ciuperci - Philips Multicooker

Postat de Dya

Ciulama de pui cu ciuperci - Philips Multicooker

Spalam bine carnea, in apa rece. O portionam si o punem la prajit, in cateva linguri cu ulei, alegand din MENU functia FRY pentru 40 de minute. Intre timp curatam ciupercile, le spalam si le lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2014, 19:59
ce-mi placeeeee! asa-i ca-ti place cucul? face treaba, ce sa mai ...
la 21.07.2014, 19:59
Ce pofta mi-ai facut...
la 21.07.2014, 20:04
Vezi ca omori cucul ala...
la 21.07.2014, 20:05
la 21.07.2014, 20:06

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking