Ciulama de pleurotus cu bureti de roua

Postat de Valclaudia in Aperitive / Garnituri
14 Mai 2016 | 4111 vizualizari
Ciulama de pleurotus cu bureti de roua

Delicioasa :)

Ingrediente

  • 1 ceapa alba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • 250 g ciuperci pleurotus
  • 250 g bureti de roua
  • 400 ml lapte gras
  • 2 linguri faina de tapioca
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • paine prajita pentru servire

Mod de preparare

Curatam ciupercile si le spalam.

Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi.

Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt.

Le punem la sotat in ulei de masline.

Adaugam ciupercile si buretii, asezonam dupa gust cu sare si piper si lasam sa se gatesca la foc mic pana scade apa lasata de ciuperci.

Punem 300ml si lasam sa fiarba cca 10 minute.

Faina de tapoica se desface in 100 ml lapte, apoi se adauga peste ciuperci.

Amestecam sa nu se formeze cocoloase si sa nu se prinda de cratita, fierbem ciulamaua la foc domol 10-15 minute.

Presaram verdeata proaspata, oprim focul.

Portionam si servim cu paine prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pleurotus cu bureti de roua" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Aperitiv tarta cu cartofi in aluat, bacon si mozzarella

Aluatul: Cartofii ii taiati cuburi. Ii puneti la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt patrunsi, ii scurgeti bine de apa, ii zdrobiti cu furculita si ii lasati sa se raceasca, dar...

Citeste continuarea

Aperitiv bulete de branza si cartofi

Postat de oanapl

Aperitiv bulete de branza si cartofi

Se curăță cartofii, se spală, se taie felii și se pun la fiert într-un vas cu apă cât să îi acopere, puțină sare și o lingură de ulei. După ce fierb, cartofii se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.05.2016, 20:08
Prima am ajuns,prima primesc o portie ca i tare buna
la 14.05.2016, 20:11
ce buna e ! vreauuuuuuuuuuuu
la 14.05.2016, 20:26
Un deliciu !!!
la 14.05.2016, 21:05
le-ai facut cunostiinta si s-au luat?0
la 14.05.2016, 21:07

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking