Ciulama de pui cu mazare si rosii

Postat de gurita_ta2005 in Pui
25 Noi 2015 | 4433 vizualizari
Ciulama de pui cu mazare si rosii

Ingrediente

  • 3 bucati de pui(pulpe,aripi,pulpa superioara,ce doriti)
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 leg praz
  • 1/2 cutie de mazare
  • 4-5 rosii lunguiete
  • 1 lingura de faina
  • 3 linguri de smantana
  • ulei de masline
  • vegeta/piper/peperoncino

Mod de preparare

Bucatiile de pui se pun la fiert intr-o oala cu apa pentru circa 20 minute.

Cand sunt fierte se scot pe o farfurie,dupa care se pun la prajit in ulei(zeama in care au fiert,nu se arunca).

Ceapa se toaca marunt,morcovul se da pe razatoarea mare si se pun la calit in ulei de masline.

Dupa cateva minute se acopera cu zeama pastrata,se lasa la foc mic sa fiarba.Dupa cateva minute se adauga si prazul taiat rondele,mazarea scursa de zeama si rosiile taiate in patru,se mai completeaza cu zeama.

Smantana se amesteca cu faina si putina zeama pana devine subtire.

Cand legumele sunt fierte se pune zeama(sa fie suficient) si compozitia de smantana subtiata,se amesteca bine sa nu se lipeasca,se adauga condimentele si bucatiile de pui prajite.

Se lasa pe foc circa 5 minute dupa care se poate servii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mazare si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui cu sote de ghebe

Postat de rocsi_1612

Piept de pui cu sote de ghebe

Pieptul de pui: Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet de bucatarie si il batem putin cu ciocanul de snitele, dar nu foarte tare deoarece se va usca in timpul gatirii. Curatam...

Citeste continuarea

Pui toscan

Postat de anuta

Pui toscan

Pulpele dezosate spalate si zvantate,se subtiaza in partile mai goase apoi se sareaza,pipereaza si se dau cu un praf de legume deshidratate. Se fierb frunzele de spanac in apa cu sare cca 5...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.11.2015, 16:22
Musai sa fac si eu mazare ca mi-e dor
la 25.11.2015, 16:22
la 25.11.2015, 16:26
ce bunatate
la 25.11.2015, 16:28
De mult nu am mai mancat o mazare! Multumesc pentru idee!
la 25.11.2015, 16:33
o bunatate!

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking