Ciulama de pui cu smantana

Postat de gugugh in Pui
27 Oct 2010 | 24302 vizualizari
Ciulama de pui cu smantana

este o reteta usoara pe care o prepar atunci cand nu prea am timp de stata prin bucatarie

Ingrediente

  • carne de pui(cantitatea e dupa preferinta)
  • 300 gr smantana grasa
  • 3 linguri faina
  • morcov
  • telina
  • ardei gras
  • ceapa
  • sare,piper
  • malai

Mod de preparare

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas incincem putin ulei si trecem carnea sa se prajeasca f putin.Intre timp omogenizam bine smantana cu faina si diluam cu zeama in care a fiert carnea. Adaugam peste carnea usor rumenita si mai adaugam zeama de la carnea fiarta atat cat dorim de groasa ciulamaua. Dam cateva clocote si la sfarsit adaugam patrunjel tocat fin pt decor.

Pentru mamaliga punem intr.un ceaun de preferat, apa cu sare si putin malai si lasam pana incepe sa fiarba. Adaugam malai in functie de cate portii dorim sa iasa. lasam la foc mic sa fiarba cca 20 min.

Se serveste alaturi de ciulamaua calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciulama de pui cu mamaliga

Postat de Oana

Ciulama de pui cu mamaliga

Pune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin. Pune apoi cubuletele...

Citeste continuarea

Ciulama de pui cu dovlecel

Postat de gurita_ta2005

Ciulama de pui cu dovlecel

Bucatiile de pui se curata de surplusul de grasime si se pun la fiert in apa cu sare. Se scot ,se cresteaza si se pun intr-o craticioara cu putin ulei de masline la prajit pentru cateva...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.10.2010, 11:31
Prima,vreau si eu o portie,mai ales ca este si cu mamaliguta
la 27.10.2010, 11:35
ce bunatate
la 27.10.2010, 11:58
super eu am incercat astazi reteta ta de o bunatate 5 furculite de la mine
la 27.10.2010, 14:54
multumesc giuliana si ma bucur ca ti.a placut
la 28.10.2010, 00:05
super buna vin la o portie deschide usa

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking