Ingrediente
- 2 pui de casa
- 2 cepe albe
- 1 ardei kapia rosu
- 1 morcov
- ulei
- 2 linguri faina alba
- lapte
- frunze de patrunjel
- vegeta,piper
Mod de preparare
Se prind puii si se taie, se curata de pene si se portioneaza.
Se curata ceapa, morcovul si se spala. Ceapa se toaca, ardeiul se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o cratita se pune ulei la incins, se adauga ceapa tocata, ardeiul tocat si morcovul razalit. Se adauga bucatile de pui si se calesc putin. Se adauga apa si se lasa sa fiarba puiul.
Cand puiul e fiert se face o ingroseala din faina alba si lapte care se toarna in cratita amestecand continuu sa nu se prinda. Se adauga vegeta si piper dupa gust. La final se adauga frunzele de patrunjel tocat.
Se serveste cu mamaliga si muratura de sezon. Eu am servit cu mamaliga si mujdei de usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (7)
|