Ciulama/papricas de pui

Postat de Sylvia in Pui
4 Feb 2010 | 20369 vizualizari
Ciulama/papricas de pui

Este o mancare care imi aminteste inevitabil de copilarie, de dupa-mesele in care ma intorceam acasa si gaseam un miros de mancare proaspat facuta, de serile de iarna cand noaptea venea mai repede decat mi-as fi dorit …

Ingrediente

  • pui de casa neaparat daca vrem o ciulama gustoasa ( eu am pus pulpele si aripile de la un pui ),
  • 2 cepe potrivite,
  • un morcov,
  • o jumatate de ardei ,
  • mai putem pune si o lingura de zarzavat pentru iarna ( eu am radacinoase morcov, patrunjel, pastranac date pe razatoare) , daca nu punem o lingurita de delikat de legume, 
  • 2 linguri de ulei de porumb sau de floarea soarelui,
  • o lingurita de boia,
  • 100 ml lapte,
  • o lingura faina ,
  • o lingura de smantana,
  • verdeturi in functie de preferinta ( patrunjel sau telina verde) .

Mod de preparare

  Intr-un vas punem la incins uleiul si adaugam zarzavaturile taiate cubulete mici cu putina sare  si lasam sa se caleasca cateva minute la foc foarte mic .

   Dupa aceea adaugam bucatile de pui si lasam la foc mic cu sare si piper pret de cateva minute. Adaugam apoi boia si apa fierbinte cat sa treaca peste pui si lasam cu capac si la foc mic. Pe masura ce fierbe mai adaugam apa fierbinte, daca scade apa,  si lasam sa fiarba incet pana este gata puiul, mai condimentam daca trebuie..  Intr-un bol amestecam laptele rece cu o lingura de faina si turnam sosul peste carne si mai lasam sa clocoteasca putin. Punem si o lingura de smantana si mai dregem cu condimente daca  trebuie, inchidem focul si punem verdeturi aromate taiate marunt. Se serveste calda cel mai bine cu mamaliguta proaspata si muraturi, va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama/papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Chiftelute cu sos si taitei de casa

Postat de RuxyRux

Chiftelute cu sos si taitei de casa

Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga,  uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele. Intr-o...

Citeste continuarea

Pulpe de pui la cuptor

Postat de timea

Pulpe de pui la cuptor

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu toate condimentele.   Pulpele de pui spalate si curatate de eventualele pene care nu au ce cauta acolo, le trecem prin uleiul condimentat si le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2010, 14:51
la 04.02.2010, 15:02
mai este vin si eu la o portie...of dar stai asa departe
la 04.02.2010, 15:07
Ce bunatate!
la 04.02.2010, 16:43
la 04.02.2010, 17:05
Ma bucur ca va place va servesc cu o portie

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking