Piept de pui cu susan si mac

Postat de Zamfira in Pui
19 Oct 2013 | 6954 vizualizari
Piept de pui cu susan si mac

Fel principal sau aperitiv, este o mancare aspectuoasa si foarte gustoasa. Ador susanul si macul, iar combinatia cu pieptul de pui este una perfecta. Putem sa alegem si o varianta mai picanta adaugand putin chilli. Pofta buna!

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 2 oua
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita smantana
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 linguri susan
  • 4 linguri mac
  • 8 linguri pesmet
  • condiment pentru carne de pui
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Se spala pieptul de pui si se taie felii de grosimea unui deget, apoi de o lungime de 3-4 cm. Pudram carnea cu un condiment special pentru pui sau un amestec de mirodenii, sare si piper. Batem ouale cu smantana, mustarul si cimbrul, apoi adaugam faina, vom obtine o pasta mai grosuta. Amestecam susanul cu jumatate din cantitatea de pesmet, la fel vom proceda si cu macul. Jumatate din feliutele de carne se dau prin pasta, apoi prin susanul amestecat cu pesmet. La fel procedam si cu cealalta jumatate de carne, apoi o dam prin macul amestecat cu pesmet. Prajim bucatele de piept de pui in ulei incins (pe ambele parti). Scoatem carnea pe un servetel pentru a se scurge uleiul. Putem servi alaturi de muraturi sau diferite sosuri: maioneza cu usturoi sau hrean, sos cu chilli, etc. Garnitura perfecta este orezul.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu susan si mac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu pui si pate de ficat

Postat de madi_marin

Placinta cu pui si pate de ficat

Se pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...

Citeste continuarea

Piept de pui in crusta de mac si susan

Postat de sufletista

Piept de pui in crusta de mac si susan

Pieptul de pui il  spalam si il taiem felii mai grosute Intr-un vas adaugam sare, piper, usturoiul curatat si tocat felii, frunzele de busuioc tocate, vinul amestecat cu kecheap,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2013, 16:46
yummmy
la 19.10.2013, 16:53
tare bun!
la 19.10.2013, 16:54
bun
la 19.10.2013, 17:19
super tare cu mac,o sa incerc si eu ma bucur ca ne-ai adus asa bunatate
la 19.10.2013, 17:47

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking