Ciuperci la ceaun cu mamaliga

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
7 Noi 2010 | 18176 vizualizari
Ciuperci la ceaun cu mamaliga

Poate pentru ca este o toamna tarzie si capricioasa, poate pentru ca imi e dor mereu, inainte de caderea primei zapezi ,de copilarie….nu stiu exact motivul … dar in aceste zile am cautat sa regasesc gustul bucatelor mancate in copilarie si care mi-au ramas in minte . Asa ca azi va fi mancare de ciuperci facuta la ceaun cu mamaliga calda.

Ingrediente

  •  Avem nevoie de 500 grame de ciuperci champinion spalate si taiete lamele fine,
  • o ceapa mica tocata fin,
  • o lingurita de boia,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete mici ( imi place mie cum rasare intre ele ),
  • un cub de legume natural facut de mine  
  • o lingura de ulei,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • o lingura de smantana,
  • o lingurita de faina si putin lapte rece
  • atrunjel proaspat maruntit

Mod de preparare

Punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper  si ciupercile.

 Le lasam cateva minute sa se caleasca in sucul propriu si apoi adaugam o cescuta de apa si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 minute , amestecand din cand in cand.

  Dupa ce s-au facut ciupercile si a scazut apa mai dregem cu condimente daca trebuie, adaugam lingura de smantana si turnam peste ciuperci  lingurita de faina amestecata in prealabil cu o jumatate de cescuta de lapte rece ca sa avem un sos mai dens.  Amestecam cu grija, stingem focul si adaugam patrunjelul maruntit. Se serveste calda cu mamaliga….este un deliciu pe cat de simplu pe atat de aromat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci la ceaun cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele de vinete la cuptor (de post)

Postat de rhapsody

Chiftele de vinete la cuptor (de post)

1. Pune stixurile intr-un robot si farama-le. 2. Pune ceapa, usturoiul si morcovul in robot separat si pulseaza pana obtii consistenta dorita. 3. Amesteca toate ingredientele intr-un vas...

Citeste continuarea

Sarmalute cu verdeturi

Postat de rhapsody

Sarmalute cu verdeturi

1. Punem o oala cu apa la infierbantat. 2. Spalam loboda, eliminam cotoarele si o punem la oparit in vasul cu apa fierbinte pentru 2-3 minute.  O scoatem apoi in apa rece, iar dupa ce s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2010, 11:51
E de post daca scoateti laptele sincer nu am stit in care rubrica ar merge.
la 07.11.2010, 12:01
si daca sunt prima iau o portie mare asa ?
la 07.11.2010, 12:01
sau putem folosi lapte de soia in zi de post
la 07.11.2010, 12:02
Rocsi super idee nu ii schimba gustul? Ai testat tu? Eu chiar vreau sa incerc sa postesc prima saptamaan apoi mai vedem
la 07.11.2010, 12:03
Carla absolut iei portia mare

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking