Ingrediente
- Pentru 2 portii avem nevoie de :
- 4 copanele de pui ( puteti sa fiti mai generosi cu portiile , eu am fost mai zgarcita )
- un ardei mare rosu capia,
- 2 fire de ceapa verde,
- o lingura de ulei de masline,
- o lingurita de boia,
- sare,
- piper,
- putin coriandru maruntit,
- 50 ml vin,
- o canita de apa.
- pentru mamaliga,
- apa,
- sare,
- faina
- o nuca de unt cu sare.
Mod de preparare
Preparare: punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc mic ( eu am pus putina apa pentru ca la ceaun se face incet si nu trebuie multa apa, daca mai trebuie completati pana sunt facute pulpele ).
Dupa ce s-au facut pulpele si a scazut apa ramanad un sos bine legat adaugam cozile de ceapa verde taiate si le lasam un minut si punem coriandru maruntit. Cat timp fierb pulpele de pui ne ocupam de mamaliga. Am facut o mamaliga mai groasa in care la final am adaugat o nuca de unt cu sare.
Dupa aceea rasturnam mamaliga pe o farfurie si o aplatizam in asa fel incat sa avem un patrat mare de mamaliga gros de 3-4 cm. Lasam sa se raceasca si o decupam dupa dorinta, eu am facut dreptunghiuri mari. Pregatim untul cu granule de sare ( eu am folosit untul Motte ) .
Intr-o tava de grill punem 2 felii generoase de unt si cand s-au topit adaugam dreptunghiurile de mamaliga si le lasam sa se rumeneasca bine .
Mamaliga asta este un vis…are o crusta crocanta mai sarata si un miez moale si aromat, merita sa o testati macar o data . Nu sustin ca am adus mari contributii artei culinare dar mamaliga asta trasa in unt la gratar este o idee delicioasa . Dupa ce este gata mamaliga, o asezam pe o farfurie si o garnisim cu 2 pulpe si putin sos si gata masa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la ceaun cu mamaliga la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|