Pulpe de pui la ceaun cu mamaliga la gratar

Postat de Sylvia in Pui
10 Aug 2010 | 15533 vizualizari
Pulpe de pui la ceaun cu mamaliga la gratar

Desi este o mancare obisnuita, chiar banala in combinatia aceasta si preparata dupa reteta asta sincer mi s-a parut un festin culinar. Imi place mamaliga, desi fac destul de rar , si mereu experimentez cate ceva nou la capitolul asta. De mamaliga la gratar am auzit prima data in bucataria italiana, am vazut-o ridicata acolo la rang de vedeta, servita in cele mai variate feluri si ciudate combinatii. M-am bucurat sa o regasesc servita asa si in bucataria romaneasca, este o companie perfecta si vara si iarna atat la sosuri cu legume cat si la carne. Eu am adaugat la reteta clasica de mamaliga la gratar ideea de a o rumeni intr-o lingura de unt cu granule de sare , ma gandeam sa incerc asta pentru ca imi place sa pun la mamaliga la final o nuca de unt sarat, parca ii da o aroma fina de tot de unt si un luciu aparte.

Ingrediente

  • Pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 4 copanele de pui  ( puteti sa fiti mai generosi cu portiile , eu am fost mai zgarcita  )
  • un ardei mare rosu capia,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • o lingura de ulei de masline,
  • o lingurita de boia,
  • sare,
  • piper,
  • putin coriandru maruntit,
  • 50 ml vin,
  • o canita de apa.
  • pentru mamaliga,
  • apa,
  • sare,
  • faina
  • o nuca de unt cu sare.

Mod de preparare

  Preparare: punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc mic ( eu am pus putina apa pentru ca la ceaun se face incet si nu trebuie multa apa, daca mai trebuie completati pana sunt facute pulpele ).

   Dupa ce s-au facut pulpele si a scazut apa ramanad un sos bine legat adaugam cozile de ceapa verde taiate si le lasam un minut si punem coriandru maruntit. Cat timp fierb pulpele de pui ne ocupam de mamaliga. Am facut o mamaliga mai groasa in care la final am adaugat o nuca de unt cu sare.

  Dupa aceea rasturnam mamaliga pe o farfurie si o aplatizam in asa fel incat sa avem un patrat mare de mamaliga gros de 3-4 cm. Lasam sa se raceasca si o decupam dupa dorinta, eu am facut dreptunghiuri mari.  Pregatim untul cu granule de sare  ( eu am folosit untul  Motte  ) .

   Intr-o tava de grill punem 2 felii generoase de unt si cand s-au topit adaugam dreptunghiurile de mamaliga si le lasam sa se rumeneasca bine .

  Mamaliga asta este un vis…are o crusta crocanta mai sarata si un miez moale si aromat, merita sa o testati macar o data .  Nu sustin ca am adus mari contributii artei culinare   dar mamaliga asta trasa in unt la gratar este o idee delicioasa .  Dupa ce este gata mamaliga, o asezam pe o farfurie si o garnisim cu 2 pulpe si putin sos si gata masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la ceaun cu mamaliga la gratar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpe de pui sub staniol la cuptor

Postat de Valclaudia

Pulpe de pui sub staniol la cuptor

Spalam bine pulpele de pui, le stergem cu servetele absorbante si le ungem apoi, cu cate o lingurita de ulei de porumb pe fiecare. Presaram sare si boia, rasnim dupa gust, amestec de piper alb,...

Citeste continuarea

Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii

Postat de rocsi_1612

Tocanita de piept de pui cu ciuperci si rosii

Pieptul de pui il spalam si il taiem bucati potrivite. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Curatam ceapa, o spalam si o tocam marunt. Morcovul il decojim si il facem rondele. Rosiile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.08.2010, 15:33
la 10.08.2010, 16:11
ooo , sylvie ce ai facut aici! o mancarica tare apetisanta! imi place mult si puiul la ceaun si mamaliga la gratar! mancarica traditionala servita elegant a la sylvia 5f!
la 10.08.2010, 17:51
tare bine aratasi ce buna e
la 10.08.2010, 18:40
Si eu vreau un copanel
la 10.08.2010, 20:57
E super buna sa testati reteta de mamaliga la gratar

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking