Ciuperci marinate

Postat de luminita20_2006 in Mancaruri de post
27 Noi 2010 | 10172 vizualizari
Ciuperci marinate

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 70 ml  otet de mere
  • 50 ml ulei
  • boabe piper
  • 2 catei usturoi mari
  • 2 lingurite zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Ciupercile se pun in apa 20 min .apoi se taie in doua sau trei daca sunt prea mari. Usturoul se piseaza si se pune peste ciuperci(intr-o cratita), apoi sarea , zaharul, otetul si uleiul, eu am pus si 250 gr apa, insa Lalena nu pune apa. Se pune cratita pe aragaz la foc iar cand incepe sa fiarba se da focul incet si se lasa 5 min dupa care se ia de pe aragaz. Se lasa sa se raceasca si se pun in borcan sau se pastreaza in acelasi recipient. Se lasa la marinat cel putin 4 ore si se pastreaza timp de cel mult 3 luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Postat de panacris

Aperitiv chec cu pui si ciuperci

Pieptul de pui se taie felii subțiri de cca. 1 cm grosime, apoi se pun într-un castron, se condimentează cu mirodeniile, apoi se lasă la rece, la macerat cca. 30 de minute. Pieptul de...

Citeste continuarea

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de panacris

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.11.2010, 17:40
la 27.11.2010, 18:49
super!!!
la 27.11.2010, 18:57
imi place
la 27.11.2010, 20:50
am facut si eu in toamna asta,de abia astept sa le desfac.
la 28.11.2010, 10:52
mitinita o sa te idragostesti de ele imediat am facut inatai de proba apoi nu mai zicc as papa in fiecare zi

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking