Ingrediente
- 400 g de rosii,tocate
- 400 g naut fiert,scurs
- 200 g cuscus
- 50 g prune uscate,taiate cuburi
- 1 ceapa rosie,taiata felii
- 2 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita chimion macinat
- fulgi de chilli(optional)
- 1/2 lingurita de scortisoara macinata
- 1 lingurita de miere lichida
- patrunjel tocat grosier
Mod de preparare
1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute,pana se inmoaie.Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut,amestecand.Se adauga ciupercile,se calesc 2-3 minute,apoi se toarna rosiile,nautul,mierea si amestecam.Comdimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute,la capac.
2.Intre timp,se amesteca intr-un bol cuscusul cu prunele uscate,sare,piper,chilli.Se toarna 300 ml de apa clocotita deasupra,se amesteca usor,apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se patrunda cam 7 minute sau pana se inmoaie cuscusul si se rehidrateaza prunele.
3.Pentru servit,se desfac boabele de cuscus cu o furculita,se amesteca cu patrunjelul si se toarna deasupra amestecul de ciuperci si naut.
Delicios! Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci marocane cu cus cus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|