Ingrediente
- 1 buc. praz
- 500 gr. ciuperci/champinion
- 2 ardei (unul rosu si unul verde)
- 3 linguri de ulei
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust +1 lingurita delikat
- cateva boabe de piper
- 1 mana de paste marunte (cus -cus)
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare
Curatam, spalam si taiem ciupercile felii.
Curatam, spalam si feliem prazul si ardeii. Feliutele obtinute se calesc in ulei cateva minute, adaugam lingurita de delikat,boabele de piper si ciupercile feliate.
Lasam cca 10 minute sa se caleasca impreuna, apoi punem cca 3l apa, acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic 30 minute.
Curatam cateii de usturoi, ii maruntim/pisam cu putina sare in mojar, adaugam 1 lingura pasta de tomate. Acest amestec se adauga in oala atunci cand ciupercile sint fierte, adica mai spre finalul prepararii ciorbei.
Lasam sa mai dea cateva clocote, punem pastele fainoase,le lasam la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Peresaram patrunjel verde tocat si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|