Ciorbă de praz cu cartofi

Postat de panacris in Ciorbe
2 Mar 2013 | 20967 vizualizari
Ciorbă de praz cu cartofi

O ciorbiță delicioasă! M-am inspirat de la Sidy și Gaby. A ieșit o combinație super.

Ingrediente

  • praz 2 bucăți,
  • cartofi 4 bucăți,
  • ardei kapia 1 bucată.
  • ceapă verde 1 legătura,
  • morcov 1 bucată,
  • ulei de măsline 2 linguri,
  • gulie 1 felie mai graosă,
  • untură de rață,
  • tarhon,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • pătrunjel verde,
  • ouă 2 bucăți,
  • iaurt grecesc cca. 200 g.

Mod de preparare

Morcovul se curăță, se rade pe răzătoarea mică și se călește în puțin ulei de măsline. Între timp se curăță și rade gulia, se adaugă peste morcov. Prazul și ceapa curățată se taie rondele și se adaugă la amestecul de rădăcinoase. Apoi se adaugă și cubulețele de cartofi, se asezonează de sare, piper si tarhon, se completează cu cca 3000 l apă, se lasă la fiert la foc mediu, neacoperit cca. 25 de minute. Spre final se adaugă 1 lingură de grăsime de rață, va prinde o savoare nemaipomeniă. După ce s-au combinat gusturile, se bat ouale cu iaurtul și se adaugă în fir ușor, atenție, doar după ce ciorbița a fost dată la o parte de pe foc.

Se servește fierbinte cu pătrunjel tocat mărunt și ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de praz cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Ciorba dulce din carne de strut

Postat de panacris

Ciorba dulce din carne de strut

Bucățile de gât de struț (sunt în genul feliilor de rasol de vițel!) se pun la fiert în apă rece, la foc rapid cca. 10 minute, apoi se spumează și se adaugă legumele...

Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Postat de mihaelar63

Ciorba taraneasca de vacuta, de iarna

Prazul si gogosarul se taie marunt si se soteaza in ulei. Sarati. Cand acestea incep sa fie patrunse, se adauga rosiile maruuntite si se lasa sa se soteze inabusit 5 minute ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2013, 10:13
Delicioasa!
la 02.03.2013, 10:15
Arata foarte bine!
la 02.03.2013, 10:21
Bună şi sănătoasă ciorbă Cristina Mă faci să postez şi eu azi o reţetă, tot cu praz
Felicitări
la 02.03.2013, 10:24
la 02.03.2013, 10:30

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking