Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca

Postat de FlaviaD in Vegan / Raw vegan
28 Aug 2013 | 8714 vizualizari
Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca

Daca doriti o masa consistenta si gustoasa, atunci incercati meniul acesta vegetarian si veti fi absolut incantati si multumiti de ce veti avea in farfurie. Fiindca sunt multe proteine insumate, provenite atat din boabele de hrisca, cat si din ciuperci, acest fel de mancare poate fi servit la fel de bine si la pranz. Insa poate reprezenta si o cina daca ne gandim ca vom avea in farfurie numai legume - ca tot se tine post.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci Champignon
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri de boabe de hrisca
  • 2 rosii
  • cateva felii de branza de capra
  • mirodenii (busuioc, piper alb, sare)

Mod de preparare

Eu am inceput prin a pune la fiert boabele de hrisca si prin a curata ciupercile si a le scoate piciorusele pe care nu le-am aruncat, ci le-am pus deoparte. Apoi am taiat cubulete mici dovlecelul, piciorusele ciupercilor pentru ca pot fi folosite daca sunt in stare buna si un ardei capia.

Cand boabele de hrisca au dat in cloclot, le-am scurs de apa si le-am adaugat si pe ele in castron, alaturi de piciorusele ciupercilor, ardeiul capia si dovlecelul. Am presarat si un praf de condimente – sare, piper alb si busuioc proaspat.

Am inceput a umple ciupercile cu compozitia rezulata din legume si dupa ce am umplut fiecare ciupercuta in parte, le-am asezat intr-o tava intinsa, unsa cu putin ulei de porumb. Deasupra fiecarei ciuperci umplute am asezat cate o felie de rosie taiata circular, iar la suprafata, ca un fel de capacel am asezat cate o feliuta de branza de capra. Branza avea sa se topeasca in cuptor si sa sigileze bine ciupercile astfel ca umplutura sa nu se verse prin tava.

Am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 25 de minute si am scos cand ciupercile erau rumenite, iar branza topita si rumenita si ea un pic – chiar prinsese putina crusta la suprafata. Mi-a placut ca aromele s-au imbinat tare armonios ceea ce a facut ca mancarea aceasta simpla defapt sa fie delicioasa si sa arata foarte elegant.

Am servit alaturi de cateva felii de bacon incins in tigaie fara ulei si sos de usturoi facut in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute cu dovlecel si boabe de hrisca" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

Postat de Bucataras

Otet de mere cu miere de albine, facut in casa

Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite. Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.  Acopera cu un tifon curat,...

Citeste continuarea

Ciocolata raw

Postat de andaoana

Ciocolata raw

Alunele de padure le prajim , le curatam in palme de coaja si le maruntim . Eu le-am dat prin rasnita,dar se pot taia cu cutitul . Untul de cacao il punem intr-o craticioara la incalzit....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 28.08.2013, 19:02
bunnnnn!
la 28.08.2013, 19:05
bune bune
la 28.08.2013, 19:16
Imi plac
la 28.08.2013, 19:50
Oooo, ce bunatate!
la 28.08.2013, 20:20

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking