Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa

Postat de Valclaudia in Mancaruri de post
24 Mar 2017 | 4125 vizualizari
Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa

Retete de post economice

Ingrediente

Patul de cartofi caliti:

  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu kapia
  • sare si piper dupa gust

Ciupercile umplute:

  • 1 kg ciuperci champinion
  • sare si piper dupa gust
  • 50 ml apa
  • 2 linguri legume deshidratate
  • 4 linguri fulgi de ovaz
  • 2 linguri ulei de masline
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Patul de cartofi caliti:

Spalam 1 kg cartofi si ii fierbem in coaja; curatam cartofii si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri mari; curatam si spalam ceapa, o tocam si o sotam cateva minute in 3 linguri de ulei. Adaugam ardeiul spalat si taiat bucati, mai calim putin legumele; Adaugam sare si piper dup gust, apoi cartofii, omogenizam bine cartofii si oprim focul.

Tapetam tava cu hartie de copt, asezam carofii in strat uniform in tava.

  Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Ciupercile se spala, se desprind coditele, se trec coditele prin robot cu 50 ml apa. Punem ciupercutele maruntite in tigaie cu doua linguri ulei de masline, adaugam legumele deshidratate, sare si putin piper macinat, lasam cca. 15-20 minute sa scada apa. Tragem deoparte tigaia, adaugam fulgii de ovaz, amestecam. Umplem palariutele de ciuperci cu acest amestec, le asezam in tava peste patul de cartofi, apoi dam tava la cuptor, pana se rumenesc frumos ciupercile, in jur de 30-40 minute, folosim functia de coacere cu ventilatie.

Scoatem preparatul din cuptor, inainte de servire, presaram patrunjel verde proaspat tocat. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute pe pat de cartofi caliti cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Cuscus cu fasole rosie si muraturi

Postat de merisor67

Cuscus cu fasole rosie si muraturi

Punem cuscusul într-un vas. Punem apa la fiert împreună cu legumele uscate. O lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, apoi stingem focul. Adăugăm uleiul de cocos, amestecăm...

Citeste continuarea

Placinta cu mere, de post

Postat de robert_badica

Placinta cu mere, de post

Foi: Intr-un bol mare, punem uleiul si zaharul. Amestecam bine pana ce zaharul, incepe sa se dizolve, apoi adaugam apa. Faina, o cernem direct in bolul cu ingredientele uscate, impreuna cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2017, 20:02
Bune!
la 24.03.2017, 20:14
la 24.03.2017, 20:35
Parca la astia m-as baga nitel in pat....
la 24.03.2017, 20:43
la 24.03.2017, 22:26

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking